Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
50640236753_3a66852774_o

Na precies één jaar Corona formuleren veel filosofen hun belangrijkste inzichten over de maatschappelijke en existentiële veranderingen die zich voltrekken. Hoewel ze allemaal hun specialisme of stokpaardjes hebben, komen ze toch bij enkele gemeenschappelijke leerpunten uit. Dat er veel gebeurt zonder dat we willen dat het gebeurt en dat gezondheid de belangrijkste waarde geworden is. En dat we dus maar beter leren omgaan met waarschijnlijkheid als nieuwe zekerheid. We hoeven het immers niet lijdzaam te ondergaan.

Om toe te lichten waar deze inzichten op steunen en welke nieuwe toekomstbeelden ze oproepen bestuderen we teksten, lezingen en interviews van hedendaagse denkers als René Ten Bos, Michel Onfray, Peter Sloterdijk, Slavoj Zizek, François Julien, Giorgio Agamben, Philip Blom, Bruno Latour.

Toch wordt het geen opsomming van abstracties want de insteek is duidelijk: filosoferen is nagaan en verwoorden wat er werkelijk toe doet.

Past het uur niet? Dan kan je deze cursus ook overdag volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof!

Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. 

Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie