Tarieven:

 • 3.550,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Op deze citytrip in het bruisende New York City staat de Amerikaanse kunst en architectuur van de voorbij honderd jaar centraal, met bijzondere belangstelling voor het aller-recentste. Want dat de stad nooit slaapt, daarvan getuigen de vele nieuwe bouwwerken en stedenbouwkundige ingrepen. Ondernemers en verzamelaars stellen collecties open, sponsoren indrukwekkende architectuur en veranderen soms zelfs het hele karakter van een buurt. Denken we maar aan de zogeheten High Line, een schitterend stadspark dat werd aangelegd op een oude goederenspoorlijn.

Frank De Groeve neemt je mee langs prachtige bouwwerken en laat je kennismaken met adembenemende architectuur doorheen de verschillende wijken van Manhatten. Hoe vernieuwend de recente architectuur van een Santiago Calatrava, Frank Gehry of Zaha Hadid wel is, kunnen we aftoetsen aan de klassiekers uit het modernisme van grootmeesters als Frank Lloyd Wright en Mies Van der Rohe.

New York is uiteraard ook de stad van de grote musea. Samen met David Vergauwen ontdekken we de sublieme kunstcollecties van het vernieuwde Whitney Museum, hét museum voor het Amerikaans modernisme, van het MoMA, het Guggenheim en The Metropolitan Museum. We brengen ook een bezoek aan de collectie van Estée Lauder in de Neue Galerie waar flink veel werk van Klimt en Schiele te zien is.

Kortom: geef je ogen de kost, geniet en laat je meeslepen door alles wat deze geweldige Amerikaanse metropool je te bieden heeft!

Reisprogramma

Vrijdag 9 september 2022
We vliegen in de voormiddag richting New York waar we landen in de vroege namiddag plaatselijke tijd. Vandaar worden we per bus naar het hotel gebracht.

Zaterdag 10 september 2022 – East River
Met de Roosevelt Island Tramway (een kabelbaan!) vertrekken we vanuit Midtown naar het merkwaardige eiland op de East River, Roosevelt Island. Eeuwenlang voorbehouden voor zieken en gekken, werkt het eiland nu aan een heropleving. De aanzet was het Four Freedoms park, dat architect Louis Kahn reeds in 1973 – één jaar voor zijn dood - voor de zuidelijke tip van het eiland ontwierp en postuum, in 2012, werd gerealiseerd. Met de waterboot gaat het daarna richting Queens. We gaan verder op ontdekking langs East River waar nieuwe parken (Gantry Plaza State Park) en architectuurprojecten (Hunters Point Library – architect Steven Holl) industriële sites vervangen en de zichten op Manhattan maximaal uitbuiten. Met de East River Ferry keren we van Hunters Point South terug naar Manhattan en genieten van die prachtige zichten.
Van hieruit wandelen we naar het Rock Observation Deck (Rockefeller Center) om tegen valavond NY van bovenuit te bewonderen. Onderweg groeten ons de United Nations en Philip Johnson met hun opmerkelijke projecten.

Zondag 11 september 2022 – Central Park
‘Iconisch’, nog voor er van iconische architectuur sprake was: Frank Lloyd Wrights’ Guggenheim Museum (1959) laat de hele bebouwde omgeving van Manhattan achter zich en focust zich op wat er tegenover staat, de natuur van Central Park: “Nature, I spell it with capital N”. Geïnspireerd op de wetmatigheden van de natuur ontwerpt Wright een spiraalvormige hellingbaan waarlangs moderne kunst haar plaats zoekt. Het gebouw behuist een permanente collectie Europese schilderkunst uit de late 19de en vroege 20ste eeuw. De meeste stukken komen uit de privécollectie van Solomon R. Guggenheim.
We bezoeken nadien het nieuwe - sinds 2016 gerestaureerde- paradepaardje van het Metropolitan Museum: the Met Breuer. Marcel Breuer bouwde hier in 1966 een opmerkelijk museum – destijds het ‘Whitney-museum’ – dat net als zijn voorganger een 10-tal jaren terug (het Guggenheimmuseum) zich niets lijkt aan te trekken van het orthogonale Manhattan grid. De gevel breekt uit het ritme, is donker en dreigend, maar binnen ontvouwen zich prachtige ruimtes gewijd aan de kunst. Hoe precies de binnenzijde afwijkt van de buitenkant, zullen we spoedig ontdekken.
Het laatste museum dat we op Fifth Avenue bezoeken is de Neue Gallerie. Dit museum werd in 2001 geopend. De collectie is ondergebracht in een prachtige Historismewoning en het interieur ademt de sfeer van het fin-de-siècle. Het museum is gewijd aan de vroeg-20ste-eeuwse kunst uit de Duitstalige landen. De collectie is eigendom van Ronald S. Lauder en bevat werk van Kandinsky, Kirchner, Feininger en Schiele en werd in 2006 uitgebreid met Gustav Klimts portret van Adèle Bloch Bauer, vast en zeker het hoogtepunt van dit museum.

Maandag 12 september 2022 – Lower Manhattan
In de voormiddag is er mogelijkheid om op eigen initiatief de stad te bezoeken.
Na de lunch spreken we af aan het meest besproken station ter wereld, verbeeld in gracieuze vleugels: de World Trade Center Transportation Hub van Santiago Calatrava. Hier vertrekt onze wandeling en zal ze ook eindigen. In een stevige lusvormige wandeling trachten we het prille begin van Manhattan te koppelen aan de nieuwste stedenbouwkundige ontwikkelingen. Van de eerste architecturale landmarks (Woolworth Building-1914) tot de nieuwste (Beeckman Tower van Frank Gehry en 56 Leonard Street van Herzog & De Meuron - 2017) dwarsen we downtown op zoek naar vernieuwing. We keren terug via het vernieuwde Battery Park, het Battery Park City project en het 9/11 Memorial en zoeken we opnieuw dekking onder de vleugels van Calatrava.
Tenslotte scheren we de hoogste toppen met een avondbezoek aan het adembenemende uitkijkplatform van de One Tower.

Dinsdag 13 september 2022 – Soho
Gedurende bijna 25 jaar woonde Donald Judd in het prachtige hoekpand aan Spring Street in Soho. Hij verzamelde unieke meubels, kunstwerken en vervaardigde er een deel van zijn eigen oeuvre. De renovatie van het pand is recent afgewerkt en heel de setting ademt de geest van Donald Judd. We ondernemen een exclusief bezoek aan deze woning in de voormiddag.
We wisselen dit bezoek af met een wandeling doorheen Soho en ontdekken ze hoe deze wijk van een alternatief kunstenaarsmilieu geëvolueerd is tot een miljoenenkwartier waar de nieuwste generatie architecten hun creativiteit mogen botvieren in exclusieve realisaties. Tadao Ando, Rem Koolhaas, Jean Nouvel en Sanaa tonen hun talenten in winkels, musea en appartementsgebouwen.
In de namiddag trekken we naar het New Museum op de grens met China Town, een opmerkelijk gebouw – een ‘stapeling’ van dozen - ontworpen door de Japanse architecten Sanaa. Het museum organiseert wisselende tentoonstellingen van voornamelijk hedendaagse Amerikaanse kunstenaars. Daar schuin tegenover bevindt zich inmiddels het vernieuwde fotografiemuseum dat een overzicht geeft van de geschiedenis van de fotografie met een bijzondere aandacht voor de relatie tot de Verenigde Staten.

Woensdag 14 september 2022 – High Line
Vroeg uit de veren voor High Line: wat een idee om een oude spoorwegviaduct om te toveren tot een park en op niveau +1 door de stad te laten slingeren. Maar het werkt zo goed dat we beter op tijd aan de wandeling beginnen! We starten aan Hudson Yards waar de recent geopende ‘The Shed’ van architecten Diller+Scofidio samen met het nieuwe kunstwerk van Thomas Heatherwick de aandacht vangt. Als een echte slagader heeft High Line een heel gebied in New York nieuw leven ingeblazen. Promotoren en architecten hebben hierop ingespeeld: Zaha Hadid, Frank O’Gehry, Jean Nouvel,…. We staan stil bij een hele reeks nieuwe realisaties. Niet elk gebouw kan iconisch zijn maar ze doen hier toch flink hun best. De wandeling eindigt bij het New Whitney Museum van Renzo Piano. Het volledig hernieuwde museum biedt onderdak aan een prachtige collectie Amerikaanse kunst uit de 20ste eeuw, beginnend bij de werken van Edward Hopper, over Mark Rothko en Jackson Pollock naar vandaag.

Donderdag 15 september 2022 – The Met
Een van de grootste en meest indrukwekkende musea op Fifth Avenue is vast en zeker The Metropolitan Museum. De collectie is zowel in de breedte als in de diepte zeer rijk en uitgebreid. We nemen je mee langsheen een aantal hoogtepunten, bezoeken enkele deelcollecties in het bijzonder en passeren ook voorbij enkele minder bekende en verborgen parels. Uiteraard wordt er ook voldoende vrije tijd voorzien om dit imposante museum volgens de eigen interesses te verkennen, of om te genieten van wat vrije tijd in de stad. Tegen de avond staat er een wandeling op het programma langs Billionaire Row of 57th Street: van west naar oost doorkruisen we werk van BIG architects, Diller+Scofidio en Christian de Portzamparc.

Vrijdag 16 september 2022 – MOMA
Het Museum of Modern Art kan niet ontbreken op onze reis. Het museum bezit zonder meer een groot aantal hoogtepunten uit de geschiedenis van de avant-garde kunst. Naast ‘Les demoiselles d’Avignon’ van Picasso, de sterrenhemel van Van Gogh en de vastberadenheid van het geheugen van Dali, staan we ook even stil bij enkele imposante werken van James Ensor. Daarnaast biedt het museum ook een knap overzicht van de na-oorlogse Amerikaanse kunst met werken van Pollock, Rothko, Warhol, Lichtenstein en Johns.
We nemen een avondvlucht naar Brussel waar we de volgende dag in de vroege ochtend landen.

Prijs

Tarieven:

 • 3.550,00 €

Voorschot

 • 1.500,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 26/10/21, luchthaventransfers met comfortabele autocar, metrocard voor 7 dagen, ferry op dag 2, verblijf op basis van kamer met ontbijt in The Iroquois NY****, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, fooien, gebruik van headsets, begeleiding door David Vergauwen en Frank De Groeve, reisdocumentatie.

  Exclusief: ESTA ($21), lunches en diners, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

  ESTA (reistoestemming voor de USA) dien je persoonlijk elektronisch aan te vragen via https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ ($21)

Supplementen:

 • 859,00 € i
 • 150,88 € i
 • 221,88 € i
 • 187,38 € i
 • 275,56 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud)
Vrijdag 09/09/22
Brussel – NY JFK 11:10 – 13:30 uur

Vrijdag 16/09/22
NY JFK – Brussel 19:30 – 09:10 (op 17/09/22)

Accommodatie

The Iroquois NY****
https://www.iroquoisny.com/

We logeren in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Internationaal paspoort geldig tijdens verblijf, bewijs van financiële solvabiliteit (kredietkaarten) + ESTA
Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19
Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent, 11 tot 180dagen na positieve PCR-test)

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie