Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Frontispiece illustration from Milton: a Poem, To Justify the Wa

“Rouse up, O Young Men of the New Age”, schreef William Blake in het voorwoord van zijn boek 'Milton', en zo gaf deze schrijver/kunstenaar een naam aan een beweging die op zoek ging naar spirituele verlichting. Het begrip ‘New Age’ werd meteen een verzamelnaam voor verschillende stromingen die zich verzetten tegen puur rationalisme, materialisme en individualisme.

De invloed van de oude monotheïstische religies nam af, terwijl romantische eigenschappen zoals intuïtie, emotie en interesse in het irrationele steeds belangrijker werden. Ook de opvatting dat er een parallelle wereld naast de onze bestond, vond vlot ingang. Meer dan ooit probeerde men contact te maken met “The Other Side”, en talloze kunstenaars en schrijvers zoals William Blake, Edgar Allan Poe, Charles Dickens en Victor Hugo verwerkten spirituele thema's en bovennatuurlijke elementen in hun werken. 

In deze lezing vertellen we je alles over deze zoektocht naar “The Other Side” in de 19e eeuw en hoe dit tot uiting kwam in de kunsten en in de maatschappij. Ga met ons mee op een fascinerende ontdekkingsreis naar het bovennatuurlijke.

Deze lezing is een samenwerking tussen Amarant en Gent Festival van Vlaanderen

Tip: Op 22 september 2023 kan je naar ‘Beethoven on The Other Side’ van The ECMA Project in de Miry Concertzaal te Gent. Schrijf je je in voor deze lezing, dan krijg je 10% korting op je ticket (alle categorieën) voor dit concert. De kortingscode krijg je toegestuurd na je inschrijving.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie