Tarieven:

 • 1.275,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Nedersaksen, gelegen op de Noord-Duitse Laagvlakte, is land dat door buitenlandse toeristen misschien wat minder wordt bezocht, maar dat wemelt van het culturele erfgoed. Op deze reis bezoeken we idyllische plaatsen, zoals het renaissancestadje Wolfenbüttel en het achttiende-eeuwse Bückeburg. Hoewel we grote steden vermijden, is een kort bezoek aan de landshoofdstad Hannover onvermijdelijk. Daar bezoeken we het Sprengel Museum met haar indrukwekkende collectie avant-gardisten en de collectie Kurt Schwitters. Het modernisme komt tevens aan bod bij ons bezoek aan de Fagusfabriek van Walter Gropius, een icoon van het Duitse modernisme.

Geniet van de rust en de sfeer van een onbekend stukje Duitsland!

Reisprogramma

Woensdag 11 mei 2022
Op onze reis naar het Oosten houden we halt in Osnabrück. Nadat we onze intrek hebben genomen in het hotel, genieten we van de stad en bezoeken we het Felix Nussbaum-Haus. Deze Duits-Joodse kunstenaar had een interesse in expressionisme en surrealisme, maar is vooral bekend omwille van zijn artistiek ooggetuigenverslag van de holocaust. Nussbaum verdween in 1944 in Auschwitz-Birkenau. 's Avonds genieten we van een gezamenlijk diner.

Donderdag 12 mei 2022
Een bezoek aan het Sprengel Museum in Hannover is een paradijs voor de liefhebber van het modernisme. Het museum herbergt naast werk van expressionisten (zoals Emil Nolde) en kubisten (zoals Léger en Picasso) uiteraard ook werk van surrealisten, zoals Max Ernst en Paul Klee. De vleugel met de werken van Kurt Schwitters wordt op dit ogenblik gerenoveerd waardoor we deze deelcollectie helaas niet kunnen bezoeken.

Die namiddag begeven we ons naar de voormalige zomerresidentie van de keurvorsten van Hannover in het district Herrenhausen. Vooral de baroktuinen zijn erg de moeite en het museum vertelt ons de geschiedenis van Hannover en haar dynastie. We rijden door naar Hannover, waar we de komende nachten verblijven.
Vrijdag 13 mei 2022
Met haar bijna 80.000 inwoners is Wolfenbüttel een kleine provinciestad. Het barokke slot laat bezoekers tegenwoordig toe de pracht en praal te ervaren van het leven aan het hof van de achttiende-eeuwse vorsten von Braunschweig-Wolfenbütteler. Een bijzonder hoogtepunt vormt de Bibliotheca Augusta, een bibliotheek van de hertogen die al legendarisch was vanaf de zestiende eeuw. Leibniz en Lessing waren er bibliothecaris. We lunchen samen. In de namiddag kunt u genieten van de binnenstad die bestaat uit honderden typische vakwerkhuizen in Weserrennaissancestijl.

Zaterdag 14 mei 2022
Aangezien we logeren in Hildesheim, spreekt het voor zich dat een bezoek aan de UNESCO-site met de kathedraal en de Michaelerkirche niet kan ontbreken. De kerk is een van de ultieme voorbeelden de romaanse bouwkunst onder de Ottonen in Duitsland. Een kleine excursie brengt ons tevens naar de Fagusfabriek in Alfeld, gebouwd tussen 1911 en 1913 door Walter Gropius. Het bouwwerk staat bekend als een van de vroegste voorbeelden van modernistische architectuur in Duitsland.

Zondag 15 mei 2022
Op onze laatste dag verplaatsen we ons naar het iets meer heuvelachtige Bückeburg, tot aan de Tweede Wereldoorlog hoofdplaats van het autonome vorstendom zu Schaumburg-Lippe. We bezoeken de residentie van de graven die vandaag nog steeds in het slot resideren en leren het kleine stadje dat enkele jaren op rij als gezelligste stadje van Duitsland werd uitgeroepen, beter kennen. We lunchen samen.
Op de terugweg naar België houden we nog even halt bij het lustslot Benrath, gebouwd door Karl Theodor Wittelsbach.

Prijs

Tarieven:

 • 1.275,00 €

Voorschot

 • 485,00 €
 • Inclusief: reis met comfortabele autocar, verblijf in Holiday Inn**** Osnabrück en Van der Valk Hotel**** Hildesheim op basis van kamer met ontbijt, 3 gezamenlijke lunches en 1 gezamenlijk diner, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door David Vergauwen, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 180,00 € i
 • 51,00 € i
 • 76,50 € i
 • 58,20 € i
 • 87,30 € i

Vervoer

Bus

Vertrekuren (onder voorbehoud van wijzigingen):

• Vertrek heenreis
07u00: Gent - parking Dampoortstation
07u50: Antwerpen - op de Borsbeekbrug aan Berchem station

• Aankomst na terugreis
20u30: Antwerpen
21u20: Gent

Deelnemers wordt gevraagd 10 minuten voor vertrek van de bus ter plaatse te zijn. De bus vertrekt stipt!

Accommodatie

Holiday Inn**** Osnabrück (1n): www.ghotel-group.de/hotels/osnabrueck/

Van der Valk**** Hildesheim (3n): https://hildesheim.vandervalk.de/nl

Reisdocumenten

Identiteitskaart
Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19
Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

De COVID-maatregelen kunnen wijzigen, we informeren je tijdig.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie