Tarieven:

 • 1.875,00 €

De metropool van Zuid-Italië is niet alleen een bruisende havenstad met een unieke ligging aan de meest bezongen baai ter wereld. Napels is vooral een rijke, maar miskende kunststad met een geschiedenis die teruggaat tot in de Griekse oudheid. Elke periode liet zijn sporen na, telkens in topwerken. We maken een reis door de tijd, met bezoeken aan het Romeinse Ercolano, de vroegchristelijke Santa Restituta, de romaanse, met muurschilderingen versierde, Sant’Angelo in Formis en het gotische Castel Nuovo.

We bekijken de Titiaans, Rafaels en Brueghels in de pinacotheek, het Renaissance Palazzo Reale, de barokke kloostertuin van Santa Chiara, het rococoporselein van Capodimonte en de eclectische villa’s van Mergellina. Ook het fascistische Hoofdpostgebouw en de hedendaagse kunst in de metro staan op het programma. Het paleis en het park van Caserta vormen een logische aanvulling.

Op de excursie naar Capri zoeken we de minder bekende, maar spectaculaire zuidkust op.

Reisprogramma

Woensdag 18 oktober 2023
Bij aankomst in Napels worden we opgewacht door de bus en rijden door de Flegreïsche Velden, het merkwaardige vulkanische gebied ten westen van de stad, zeer rijk aan archeologische sites. In het pittoreske havenstadje Pozzuoli is er tijd voor een vrije lunch. We bezoeken in Cuma de verblijfplaats van de beruchte Sibille. Vanop de heuvel Posilippo genieten we van het postkaart-zicht op de stad, de baai, de eilanden en de vulkaan. Langs het lange strand van Mergellina bereiken we het hotel. Na het inchecken maken we een kleine avondwandeling naar het restaurant voor een gezamenlijke maaltijd.

Donderdag 19 oktober 2023
De eerste dag in Napels is gewijd aan het ontstellend rijke patrimonium van de binnenstad. Onder de imposante gotische San Lorenzo bezoeken we het Grieks-Romeinse marktplein. De grafkapel van de familie Sansevero herbergt wellicht het rijkste en tevens ook het meest bizarre funeraire sculpturale ensemble dat de 18de eeuw naliet. De veel bezongen kloostertuin van Santa Chiara is een oase van citroen temidden van blauw en geel email. De typisch contrareformatorische kapel van de Broederschap van de Misericordia bezit een van de rijkste werken van Caravaggio. We doorlopen de wijk die helemal in het teken staat van de vervaardiging van kerststallen, een Napolitaanse obsessie. Per kabelbaan beklimmen we de Vomero-heuvel. Aan de rand van deze elegante wijk, met schitterend uitzicht over de stad, bezoeken we de Kartuis van San Martino, een barok totaalkunstwerk.

Vrijdag 20 oktober 2023
We vertrekken voor een dagexcursie naar de Campania Felix, het vruchtbare gebied ten noorden van de stad. Hier bouwden de Bourbonkoningen in de 18de eeuw hun eigen Versailles: het paleis van Caserta, met immense parken en een delicate Engelse Tuin. Voor de vrije lunchpauze trekken we naar het hooggelegen middeleeuwse dorp Caserta Vecchia, waar we meteen ook de romaanse kathedraal bezoeken. Enkele dorpen verder pronkt de eveneens romaanse abdijkerk Sant’Angelo in Formis met het rijkste ensemble 11de-eeuwse muurschilderingen van Italië.

Zaterdag 21 oktober 2023
We vervolgen het bezoek aan de stad. Het 18de-eeuwse paleis Capodimonte herbergt een uitzonderlijk rijke pinakoteek, met als basis de collectie die de familie Farnese eeuwenlang verzamelde. Topwerken van Titiaan, Rafael, Masaccio, Botticelli, Parmiggianino en alle grote Italiaanse barokmeesters, maar ook twee werken van Pieter Bruegel de Oude, Brusselse tapijten, sculpturen van Canova...
De toegangspoort tot het gotische Castel Nuovo vormde de allereerste uiting van de renaissance in Zuid-Italië. De slotkapel herbergt mooie beelden uit dezelfde periode. In het immense 17de-eeuwse Koninklijk Paleis bekijken we vooral de trap, de theaterzaal en enkele opvallende kunstwerken.

Zondag 22 oktober 2023
Vandaag vertrekken we opnieuw voor een ganse dag, ditmaal over zee naar het sprookjeseiland Capri. De kabelbaan brengt ons naar het beroemde dorpsplein, maar we ontvluchten de toeristische drukte van de Piazzetta en bewandelen de rustige maar zeer spectaculaire zuidkust van het eiland, met o.a. zicht op de modernistische villa van Malaparte waar de geest van Brigitte Bardot nog rondwaart. Na de vrije lunch gaat het naar het andere dorp van het eiland, Anacapri. In dit mooie dorp bewonderen we het barokke pavimento van de kerk en bezoeken we de Villa San Michele, de luxueuze residentie van de arts-auteur Axel Munthe. Ook hier biedt de tuin één van de allerbekendste panorama’s ter wereld. Het Stendhal-syndroom loert om de hoek...

Maandag 23 oktober 2023
Deze dag staat in het teken van de archeologie. We beginnen met een bezoek aan Herculanum, de Romeinse stad die in 79 door de uitbarsting van de Vesuvius werd verstikt. De stad is compacter dan haar illustere collega Pompei, en in menig opzicht archeologisch rijker. De belangrijkste kunstwerken van beide steden vormen, naast de collectie van de familie Farnese, een belangrijk bestanddeel van het Nationaal Archeologisch Museum, dat we na de vrije middagpauze bezoeken. We genieten 's avonds samen van een gezellig diner.

Dinsdag 24 oktober 2023
We reizen terug naar België.

Prijs

Tarieven:

 • 1.875,00 €

Voorschot

 • 800,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 2/2/2023, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt, 2 gezamenlijk diners (op 18/10 en 23/10), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van headsets, begeleiding door Stefan Van Camp, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 395,00 € i
 • 79,69 € i
 • 117,19 € i
 • 96,48 € i
 • 141,88 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):

Woensdag 18/10/23: Brussel - Napels 09:35 - 11:55 uur
Dinsdag 24/10/23: Napels - Brussel 10:45 - 13:10 uur

Accommodatie

Napolit’amo Hotel Principe (6n)
http://www.napolitamo.it/napolitamo-toledo/index.php/en/
> Travelife: duurzaam reizen-accommodatie

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaan intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie