Blijf op de hoogte
Frauenkirche in München bei Sonnenuntergang
Amazone 1913-14 Detail : Amazon on Horseback Neoclassical / Symb
Picturesque medieval gothic houses in old bavarian town by Munic
The beer garden at the sales market in munich
Feb 2, 2020 - Munich, Germany: Ultrawide upward view of ceiling
old and modern pinakothek in munich
famous glyptothek in munich
Typical wooden christmas carousel, Munich

Hoogtepunten

Munich, Germany - March 7: The egypt museum in Munich on March 7

Het indrukwekkende Museum voor Egyptische kunst

Königsplatz München

De grandeur van de weidse Königsplatz

53532581098_d42b7b0524_o

Het weelderige, barokke interieur van de Asamkirche

Als bruisende hoofdstad van Beieren is München een ware schatkamer van cultuur. Ondanks de uitdagingen die de stad heeft doorstaan, straalt deze Duitse stad nog steeds een onmiskenbare schoonheid en levendigheid uit. Tijdens onze vierdaagse trip verkennen we München voornamelijk al wandelend. We komen langs majestueuze monumenten en historische straten, pittoreske pleinen en mooie parken. We ontdekken de rijke geschiedenis van de stad maar laten ons ook verrassen door haar gastvrijheid en charme. Onder de deskundige leiding van Peter De Smet bezoeken we uiteraard enkele bijzondere kerken zoals de Asamkirche of de Sint-Michielskerk, en ook toonaangevende musea zoals het gerenommeerde Egyptische Museum, het Lehnbachhaus en de Alte Pinakothek.

We nemen je met plezier mee naar München, waar cultuur en geschiedenis samenkomen voor een onvergetelijke ervaring.

Reisprogramma
Donderdag 12 december 2024
We starten onze reis in München met een gezellige lunch, waarna we samen het centrum van de stad verkennen. We houden halt bij bekende en minder bekende monumenten, zoals de Asamkerk, de kathedraal en de Sint-Michielskerk. Op de charmante Marienplatz in het hart van de stad kan je in deze periode van het jaar rondkuieren op de gezellige kerstmarkt.
We sluiten onze dag af in het bekende Lenbachhaus waar we de stedelijke kunstcollectie bezoeken, waaronder de 19de-eeuwse collectie. Het museum herbergt ook een beroemde collectie expressionisme.

Vrijdag 13 december 2024
We zetten onze ontdekking van de oude binnenstad verder. München is gezegend met heel wat mooie monumenten zoals de Isartor, de koninklijke residentie en de Theatinerkirche. De majestueuze Königplatz vormt een absoluut hoogtepunt. De weidsheid van het plein en de monumentaliteit van de neoklassieke architectuur zijn indrukwekkend. We bezoeken er de schitterende museumcollectie van de Glyptothek. Liefhebbers van klassieke beeldhouwkunst, van Griekse en Romeinse sculpturen, zullen hier hun hart ophalen.
Na een vrije lunch trekken we samen verder naar de Alte Pinakothek voor een rondleiding door de boeiende collectie 19de-eeuwse kunst. Wie zin heeft, kan op eigen houtje ook de rest van de pinakotheek bezoeken of de tentoonstelling meepikken die gewijd is aan de befaamde bloemenschilder Rachel Ruysch.

Zaterdag 14 december 2024
Onze wandeling deze voormiddag brengt ons langs het Von Stuck Haus tot bij de Von Schackgalerie. Dit museum heeft een van de grootste collecties meesterwerken uit de Duitse romantiek en is zonder twijfel een must-see. Nadien wandelen we via de Prinzregentenstrasse, het Haus der Kunst en de Englischen Garten terug naar het centrum van München. In de namiddag is er vrije tijd voorzien om de stad op eigen houtje verder te verkennen.

Zondag 15 december 2024
Het Egyptisch Museum van München herbergt een gigantische, en erg befaamde collectie oud-Egyptische artefacten. De collectie werd ondergebracht in een speciaal daartoe ontworpen neoklassiek gebouw. Hier zijn niet enkel beelden, sieraden en dagelijkse voorwerpen te zien maar ook mummieportretten, sarcofagen en tempelrelikwieën. Dit belooft een boeiende afsluiter te worden van een al even boeiende reis! Daarna reizen we samen terug naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie