Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51189420493_9d873f3aec_o

Cosi fan tutte van Mozart en Da Ponte is een van de meest uitgevoerde opera’s in het repertoire, maar wordt over het algemeen het minst begrepen.

Het liefdesavontuur ademt de sfeer van rococogalanterie. Twee jonge mannen zweren dat hun vrouwen eeuwig trouw zullen blijven, waarna de cynische filosoof er een weddenschap van maakt en het tegendeel bewijst. Het uitgangspunt oogt naïef, de humor braaf en indien het niet voor Mozart was geweest, was de opera vast een voetnoot gebleven.

In deze cursus plaatsen we het drama en de muziek in context. Zoals ook in de andere opera’s van Mozart het geval is, staat ook dit stuk bol van de sociale, culturele, levensbeschouwelijke en zelfs politieke referenties. Ze allemaal uitpluizen brengt ons op het spoor van hoe men destijds deze opera begreep en wat men er vandaag mag van onthouden.

Meer informatie over de voorstelling 'Cosi fan tutte' bij Opera Ballet Vlaanderen

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook volgen op 24/01 om 10u in Gent of op 31/01 om 10u in Antwerpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie