Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51189420493_9d873f3aec_o

Cosi fan tutte van Mozart en Da Ponte is een van de meest uitgevoerde opera’s in het repertoire, maar wordt over het algemeen het minst begrepen.

Het liefdesavontuur ademt de sfeer van rococogalanterie. Twee jonge mannen zweren dat hun vrouwen eeuwig trouw zullen blijven, waarna de cynische filosoof er een weddenschap van maakt en het tegendeel bewijst. Het uitgangspunt oogt naïef, de humor braaf en indien het niet voor Mozart was geweest, was de opera vast een voetnoot gebleven.

In deze cursus plaatsen we het drama en de muziek in context. Zoals ook in de andere opera’s van Mozart het geval is, staat ook dit stuk bol van de sociale, culturele, levensbeschouwelijke en zelfs politieke referenties. Ze allemaal uitpluizen brengt ons op het spoor van hoe men destijds deze opera begreep en wat men er vandaag mag van onthouden.

Tip: Op 6 oktober 2023 kan je naar het concert ‘Mozarts Cosi Fan Tutte gebracht door het Orkest van de 18de eeuw in Concertgebouw Brugge. Schrijf je je in voor deze cursus, dan krijg je maar liefst 15% korting op je ticket (alle rangen) voor deze voorstelling. De kortingscode krijg je toegestuurd na je inschrijving. Je ticket boeken doe je via Concertgebouw Brugge en kan vanaf 16 mei 2023!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie