Blijf op de hoogte
53502666605_de080ce411_o

Net als zijn vriend Joseph Haydn was Wolfgang Mozart een vrijmetselaar. Meer dan voor Haydn het geval was, uitte Mozart zijn betrokkenheid zowel op sociaal vlak als op artistiek gebied. Hij schreef niet alleen een rijke verzameling maçonnieke liederen en cantates, maar ook enkele werken die een duidelijke maçonnieke inspiratie vertoonden.

Naar aanleiding van de concerten van Terra Nova in het Concertgebouw Brugge gaat David Vergauwen dieper in op Mozarts muziek, wat ze betekent en hoe we ze kunnen begrijpen. Vooral kijken we wat het moet hebben betekend om vrijmetselaar te zijn in Mozarts Wenen en proberen we te achterhalen wat de componist er aan moet hebben gehad. Ingaan op Mozarts maçonnieke muziek betekent onvermijdelijk ook een verkenning van een boeiend stukje Weense cultuurgeschiedenis.

Deze activiteit werd ontwikkeld in samenwerking met het Cedom-Madoc, het maçonnieke studie- en documentatiecentrum van de Belgische vrijmetselarij.

TIP: Op 14 februari 2025 kan je naar het concert van Terra Nova Collective & Christoph Prégardien. Schrijf je je in voor deze activiteit, dan krijg je maar liefst 15% korting op je ticket (alle rangen) voor deze voorstelling. De kortingscode krijg je toegestuurd na je inschrijving. Je ticket boeken doe je via Concertgebouw Brugge!

Jullie ervaringen
"David bereidt zich heel grondig voor, hij geeft gefundeerde geschiedkundige achtergrondinformatie. Heel boeiend!"
– Lisette Bastiaens (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie