Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51144982980_3b3570ab6b_o

De Vlaamse Primitieven worden doorgaans geassocieerd met indrukwekkende altaarstukken en triptieken, maar hun drang naar detailrealisme komt misschien nog het best tot uiting in een veel minder bekend genre: de miniatuurschilderkunst.

Heel wat grote namen, zoals Jan van Eyck en Rogier van der Weyden, vervaardigden prachtige miniaturen in weelderige manuscripten. Vaak zijn deze unieke handschriften veel moeilijker toegankelijk voor het brede publiek. In het KBR-museum in Brussel bevindt zich echter een bijzondere schat: de Bourgondische Librije, de bibliotheek van de Bourgondische hertogen. Zij behoorden tot de belangrijkste bibliofielen van hun tijd en spaarden kosten noch moeite om deze fabelachtige collectie op te bouwen. Deze cursus toont je enkele van de mooiste Vlaamse miniaturen en neemt je mee naar de vergeten wereld van de Bourgondische bibliotheken.

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook 's avonds volgen!

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

 

 

Jullie ervaringen
"Vlotte, en geanimeerde uiteenzetting, door enthousiaste docent, die volgende bezoeken aan binnen- en buitenlandse musea interessanter maken."
– Greet Caris (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie