Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
48354925771_fac51a3467_o
52021257993_c7eb4c1dfb_o
48354927401_f2c0462e5d_o
48355057637_65f2bf7fce_o
48355061617_bb32fa59e8_o

Op deze vijfdaagse geniet je van de rijke pracht en praal die Milaan en haar omgeving te bieden hebben. 

Milaan is een erg veelzijdige kunststad, met een groot klassiek kunstpatrimonium. De enorme kathedraal en het Teatro alla Scala kent iedereen, maar er is zoveel meer. Talloze prachtige kerken zoals de Sant’ Eustorgio en de Sant’Ambrogio; fenomenale schilderijencollecties zoals die van de gerenommeerde Pinacoteca di Brera en de Pinacoteca Ambrosiana – wie wil Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci nu niet gezien hebben! – maar ook het Castello Sforzesco dat verschillende musea herbergt, is meer dan de moeite waard. Hier vind je ondermeer het allerlaatste beeld waaraan Michelangelo werkte, de Rondanini Pietà.

We trekken ook op uitstap naar enkele bijzondere steden rond Milaan. We rijden naar Bergamo met haar unieke bovenstad en we ontdekken er de schitterende schilderijencollectie van de Accademia Carrara. Pavia bezit een van de grootste kloosters van Italië, beroemd voor haar marmeren voorgevel met verfijnd beeldhouwwerk. Het centrale plein of Piazza Ducale van Vigevano is dan weer een echt pareltje en in Castiglione Olona waan je je zowaar in de Toscaanse renaissance. 

Deze reis is beslist een aanrader! 

Reisprogramma
Woensdag 2 november 2022
Na aankomst in Milaan nemen we onze intrek in het prachtige STRAFhotel****. Een pareltje van design met ook een ruimte voor kunsttentoonstellingen. Dat zal deze reiservaring nòg fantastischer maken. In de namiddag starten we met een bezoek aan de privécollectie van het Museo Poldi Pezzoli. Daarna houden we halt aan het beroemdste operagebouw ter wereld, het Teatro alla Scala en bewonderen we de Galleria Vittorio Emanuele II, een van de oudste winkelgalerijen van Europa. De enorme kathedraal, het symbool van het rijke Milaan, is zeker een bezoek waard. We sluiten de dag af met een gezamenlijk avondmaal.

Donderdag 3 november 2022
We starten de stadswandeling met een bezoek aan het Castello Sforzesco met het laatste beeldhouwwerk van Michelangelo. Vervolgens gaan we richting De Santa Maria delle Grazie. In de refter van dit klooster is het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci te bewonderen. De kerk San Maurizio al Monastero Maggiore wordt de “Sixtijnse Kapel van Milaan” genoemd vanwege de prachtige 16de eeuwse fresco’s. Sant Ambrogio, één van de oudste kerken van de stad, mag niet ontbreken. Na de middagpauze bezoeken we de Pinacoteca Brera. Daar zal je een aantal bekende schilderijen kunnen bewonderen zoals het ‘Avondmaal in Emmaüs’ van Caravaggio en ‘De bewening van de dode christus’ van Mantegna.

Vrijdag 4 november 2022
Ook de omgeving rond Milaan komt aan bod. We gaan met de bus op pad naar Abbiatograsso en Vigevano, waar het beroemde stadsplein en het kasteel van de Sforza zicht bevinden. Dan is het de beurt aan Certosa di Pavia waar we de wondermooie voorgevel van de kloosterkerk bewonderen. Lodi is de volgende stop, een onbekend kunststadje met een fraai historisch centrum. We eindigen de dag terug in Milaan.

Zaterdag 5 november 2022
Vandaag stappen we opnieuw de bus op. Deze keer gaat het richting Bergamo Alta. We bezoeken er het oude stadscentrum met de kathedraal en de Cappella Colleoni. De Accademia Carrara heeft een rijke collectie schilderijen die de periode van de renaissance tot de late 19de eeuw weergeeft met werken van oa Pisanello, Bellini, Raphaël, Titiaan en Canaletto. Vervolgens gaan we naar Castiglione Olana, dit lijkt een Toscaanse enclave met fresco’s van Masolino te midden van renaissance gebouwen. Daarna rijden we terug naar onze uitvalsbasis, Milaan.

Zondag 6 november 2022
We starten de dag met een bezoek aan de Pinacoteca Ambrosiana met werken van Leonardo da Vinci. Daarna trekken we richting Santa Maria Presso San Satiro. Bramante maakte in deze kerk een apsis met een schittend trompe l’oeil. Het Museo del Novecento biedt een mooie collectie Italiaanse kunst uit de 20ste eeuw aan.
Na de vrije lunch is er nog even tijd om zelf op ontdekking te gaan voor we de terugreis aanvatten.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie