Tarieven:

 • 1.750,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Op deze vijfdaagse geniet je van de rijke pracht en praal die Milaan en haar omgeving te bieden hebben.

Milaan is een erg veelzijdige kunststad, met een groot klassiek kunstpatrimonium. De enorme kathedraal en het Teatro alla Scala kent iedereen, maar er is zoveel meer. Talloze prachtige kerken zoals de Sant’ Eustorgio en de Sant’Ambrogio; fenomenale schilderijencollecties zoals die van de gerenommeerde Pinacoteca di Brera en de Pinacoteca Ambrosiana – wie wil Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci nu niet gezien hebben! – maar ook het Castello Sforzesco dat verschillende musea herbergt, is meer dan de moeite waard. Hier vind je ondermeer het allerlaatste beeld waaraan Michelangelo werkte, de Rondanini Pietà.

We trekken ook op uitstap naar enkele bijzondere steden rond Milaan. We rijden naar Bergamo met haar unieke bovenstad en we ontdekken er de schitterende schilderijencollectie van de Accademia Carrara. Pavia bezit een van de grootste kloosters van Italië, beroemd voor haar marmeren voorgevel met verfijnd beeldhouwwerk. Het centrale plein of Piazza Ducale van Vigevano is dan weer een echt pareltje en in Castiglione Olona waan je je zowaar in de Toscaanse renaissance.

Deze reis is beslist een aanrader!

Reisprogramma

Woensdag 2 november 2022
Na aankomst in Milaan nemen we onze intrek in het prachtige STRAFhotel****. Een pareltje van design met ook een ruimte voor kunsttentoonstellingen. Dat zal deze reiservaring nòg fantastischer maken. In de namiddag starten we met een bezoek aan de privécollectie van het Museo Poldi Pezzoli. Daarna houden we halt aan het beroemdste operagebouw ter wereld, het Teatro alla Scala en bewonderen we de Galleria Vittorio Emanuele II, een van de oudste winkelgalerijen van Europa. De enorme kathedraal, het symbool van het rijke Milaan, is zeker een bezoek waard. We sluiten de dag af met een gezamenlijk avondmaal.

Donderdag 3 november 2022
We starten de stadswandeling met een bezoek aan het Castello Sforzesco met het laatste beeldhouwwerk van Michelangelo. Vervolgens gaan we richting De Santa Maria delle Grazie. In de refter van dit klooster is het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci te bewonderen. De kerk San Maurizio al Monastero Maggiore wordt de “Sixtijnse Kapel van Milaan” genoemd vanwege de prachtige 16de eeuwse fresco’s. Sant Ambrogio, één van de oudste kerken van de stad, mag niet ontbreken. Na de middagpauze bezoeken we de Pinacoteca Brera. Daar zal je een aantal bekende schilderijen kunnen bewonderen zoals het ‘Avondmaal in Emmaüs’ van Caravaggio en ‘De bewening van de dode christus’ van Mantegna.

Vrijdag 4 november 2022
Ook de omgeving rond Milaan komt aan bod. We gaan met de bus op pad naar Abbiatograsso en Vigevano, waar het beroemde stadsplein en het kasteel van de Sforza zicht bevinden. Dan is het de beurt aan Certosa di Pavia waar we de wondermooie voorgevel van de kloosterkerk bewonderen. Lodi is de volgende stop, een onbekend kunststadje met een fraai historisch centrum. We eindigen de dag terug in Milaan.

Zaterdag 5 november 2022
Vandaag stappen we opnieuw de bus op. Deze keer gaat het richting Bergamo Alta. We bezoeken er het oude stadscentrum met de kathedraal en de Cappella Colleoni. De Accademia Carrara heeft een rijke collectie schilderijen die de periode van de renaissance tot de late 19de eeuw weergeeft met werken van oa Pisanello, Bellini, Raphaël, Titiaan en Canaletto. Vervolgens gaan we naar Castiglione Olana, dit lijkt een Toscaanse enclave met fresco’s van Masolino te midden van renaissance gebouwen. Daarna rijden we terug naar onze uitvalsbasis, Milaan.

Zondag 6 november 2022
We starten de dag met een bezoek aan de Pinacoteca Ambrosiana met werken van Leonardo da Vinci. Daarna trekken we richting Santa Maria Presso San Satiro. Bramante maakte in deze kerk een apsis met een schittend trompe l’oeil. Het Museo del Novecento biedt een mooie collectie Italiaanse kunst uit de 20ste eeuw aan.
Na de vrije lunch is er nog even tijd om zelf op ontdekking te gaan voor we de terugreis aanvatten.

Prijs

Tarieven:

 • 1.750,00 €

Voorschot

 • 800,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 3/12/21, transfers en excursies met comfortabele autocar, verblijf op basis van kamer met ontbijt in STRAFhotel****, gezamenlijk diner (op 2/11), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, fooi chauffeur, gebruik van headsets, begeleiding door Rudy De Meulemeester, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijd, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

  We raden je aan in te schrijven voor 30/7/22 om zeker te zijn van een plaats.

Supplementen:

 • 449,00 € i
 • 74,38 € i
 • 109,38 € i
 • 93,46 € i
 • 137,44 € i

Vervoer

Vliegtuig

Vluchturen (onder voorbehoud van wijzigingen):
Woensdag 02/11/22 Brussel-Milaan Linate 09:50 – 11:20 uur
Zondag 06/11/22 Milaan Linate - Brussel 18:40 – 20:15 uur

Accommodatie

STRAFhotel****: https://www.straf.it/

We overnachten in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We verwachten dat je als Amarant reiziger volledig gevaccineerd bent tegen covid-19. Dit doen we om het welzijn van de groep te garanderen. Ben je niet gevaccineerd? Dan vragen we je vriendelijk om je niet in te schrijven.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie