Tarieven:

 • 1.275,00 €
 • 1.250,00 € i
Inschrijven is niet meer mogelijk.

Een wit wooncomplex van Aldo Rossi, een gouden Prada complex van Rem Koolhaas, een groen verticaal bos van Stefano Boeri, het duister en zwart interieur van hangar Bicocca, het magisch blauwe licht van Dan Flavin in de… Chiesa Rossa en het rode… van La Scala. Een Milaan vol kleur staat klaar.

Fris, hip en modieus betasten we het sobere Mudec (Museo delle Culture) van architect David Chipperfield en kuieren we langs de nieuwste flagshipstores van Gucci en Valentino. Reflecties over design in het Atelier Castiglioni en over architectuur in Villa Necchi (1935) horen thuis in deze stad van stijl en klasse.

Niet ver van het oude centrum groeit het nieuwe Milaan rond Porta Nuova in de vorm van parken ontworpen door Petra Blaisse en torens van Zaha Hadid en Arata Isozaki. Het nieuwe stadsdeel is nog niet klaar maar zoals steeds blikken we vooruit.

Reisprogramma

Donderdag 2 mei 2019
In een eerste wandeling doorheen het centrum van Milaan, biedt zich alles aan wat ook de volgende dagen op ons programma zal staan: blitse mode, stijlvol design, statige architectuur en ontwapenende binnenkoeren.
Kris kras wandelen we vanaf het hotel door de stad van Verdi, van Leonardo Da Vinci, van Gucci. Kuierend langs vitrines van architecten David Chipperfield en Vincent Van Duysen, winkels van Norman Foster en Gio Ponti, ondergaan we het drukke en hippe Milaan.
Nieuwe families als Armani of Gucci hebben de plaats ingenomen van het mecenaat van de Visconti’s of de Manzoni’s. Mode en mecenaat is nergens zo verweven als in Milaan en het is in deze handelsstad nooit anders geweest. Vandaar hebben we op deze wandeling evenveel aandacht voor de historiek van Casa Manzoni als voor de nieuwste Apple Store.

Vrijdag 3 mei 2019
Na de drukte van de binnenstad is het plezierig Milaan van binnenuit te ontdekken. Hoe en wie woonde hier? Op loopafstand van het hotel bevindt zich de Villa Necchi, een villa uit de jaren 1935. Het gestileerde rationalisme waar Mussolini’s voorkeur naar uit ging, was populair in aristocratische kringen en de Villa Necchi is hier een prachtig voorbeeld van. Decadent, bourgeois en luxueus, maar oh zo stijlvol, afgelijnd en harmonieus.
Na de lunch vertrekken we me de metro naar de Milanese wijk Brera, een wijk ten westen van het centrum van Milaan. Fondazione Castiglioni doet de deuren voor ons open en nodigt ons uit in een huiselijke sfeer omringd door designiconen van topontwerper Achille Castiglioni. Dwars door Brera begeleiden patio’s en groene binnenruimtes ons terug naar het hotel.

Zaterdag 4 mei 2019
Wat met het nieuwe Milaan? Il Bosco Verticale van architect Stefano Boeri is de eerste groene woontoren in Europa en situeert zich in de nieuwe stedenbouwkundige omgeving rond Stazione Centrale waarin Milaan zich duidelijk wil profileren als architectuurvernieuwer: Zaha Hadid, Arato Isozaki en Petra Blaisse gieten hun toekomstvisie in gebouwen en pleinen tot realiteit.
Toekomstvisies vragen soms tijd. In 1972 was de woonwijk van Gallaratese, ontworpen door Aldo Rossi, ook vernieuwend, we gaan kijken wat ervan geworden is.
Milaan werkt sterk aan ontwikkelingen en reconversies buiten het centrum. Twee van die plekken staan in de namiddag op het programma: Fondazione Prada en Gucci Hub. Prada heeft aan haar huisarchitect Rem Koolhaas gevraagd een gindistillerij uit 1910 om te bouwen tot een dynamische cultuurpool in het industriële zuiden van Milaan. Gucci kon niet achterblijven en heeft de luchthavengebouwen van Caproni laten ombouwen tot haar nieuwe hoofdkantoor.
In het duistere avondlicht wacht tenslotte een spirituele afsluiter: nog meer perifeer, maar te mooi om het links te laten liggen is de kerk waarin kunstenaar Dan Flavin in 1999 zijn kunstzinnig licht liet schijnen: la Chiesa Rossa.

Zondag 5 mei 2019
Op zondagvoormiddag ondernemen we een wandeltocht vanaf de nieuwe cultuurpool Mudec (architect David Chipperfield) doorheen het artistieke zona Tortona en residentiële zona Solari. We kruisen onderweg het werk van architect Gio Ponti en drinken een espresso of cappuccino aan het water.
Na de lunch zoeken we een laatste keer het perifere Milaan op. Pirelli Hangar Bicocca organiseert wisselende hedendaagse kunstexposities. Alvast een permanente installatie van Anselm Kiefer wacht op onze hongerige blikken.
Nadien is het tijd om voldaan en begeesterd terug huiswaarts te keren.

Prijs

Tarieven:

 • 1.275,00 €
 • 1.250,00 € i

Voorschot

 • 500,00 €
 • Inclusief: lijnvluchten met Brussels Airlines, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 24/08/2018, transfers tussen luchthaven en hotel, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel Cavour****, gezamenlijk diner op 02/05, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, citytaksen, gebruik van openbaar vervoer, gebruik van headsets, begeleiding door Frank De Groeve, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij het gezamenlijk diner, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

  We raden je aan in te schrijven voor 20/12/2018 om zeker te zijn van een plaats.

Supplementen:

 • 272,00 € i
 • 46,87 € i
 • 69,99 € i
 • 57,07 € i
 • 85,23 € i
 • 47,81 € i
 • 71,39 € i
 • 58,01 € i
 • 86,63 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten met Brussels Airlines
Vluchturen (onder voorbehoud van wijzigingen):
Donderdag 02/05/19 Brussel - Milaan Linate 09:45 - 11:20 uur
Zondag 05/05/19 Milaan Linate - Brussel 18:50 - 20:20 uur

Accommodatie

Hotel Cavour****ligt op wandelafstand van La Scala en de kathedraal, en vlakbij het metrostation Montenapoleone. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van tv, minibar, airco, wifi en kluis.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids, samengesteld door Frank De Groeve, wordt je voorafgaand aan de reis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie