Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
46315487052_9835079809_o

Maak kennis met actuele kunst in het glooiende Haspengouw. Niels Klerkx kent de streek op zijn duimpje en neemt je graag mee langs imposante kunstwerken. 

Enkele jaren geleden injecteerde Z33 het landschap met kunstinstallaties die de dialoog met de unieke omgeving aangaan. Blikvanger is Gijs Van Vaerenberghs ‘Reading between the lines’, een semi-transparante constructie in de vorm van een typisch parochiekerkje. Er is echter nog veel meer te zien. Zo is er in het kerkje van Groot-Loon een geluidsinstallatie van Paul Devens en hangen in de Kasteeldreef van Heks druppelvormige tenten van Dré Wapenaar. Verder bezoeken we monumentale werken van Aeneas Wilder, Wesley Meuris en Fred Eerdekens. Kers op de taart is een bezoek aan Reset/Home: een privé-initiatief van kunstenaar Gert Robijns. Hij verbouwde de voormalige woonst van zijn grootmoeder tot een sculptuur waar een kunstgalerie in gevestigd is.

 

Een fietstocht van 25 km over eeuwenoude wegen in een heuvelachtige streek. Onderweg is er tijd om stil te staan en te genieten van landschap en kunst.

(eigen fiets meebrengen)

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie