Tarieven:

  • 17,00 €
  • 15,00 €
  • 14,00 €

Maak kennis met actuele kunst in het glooiende Haspengouw. Niels Klerkx kent de streek op zijn duimpje en neemt je graag mee langs imposante kunstwerken. 

Enkele jaren geleden injecteerde Z33 het landschap met kunstinstallaties die de dialoog met de unieke omgeving aangaan. Blikvanger is Gijs Van Vaerenberghs ‘Reading between the lines’, een semi-transparante constructie in de vorm van een typisch parochiekerkje. Er is echter nog veel meer te zien. Zo is er in het kerkje van Groot-Loon een geluidsinstallatie van Paul Devens en hangen in de Kasteeldreef van Heks druppelvormige tenten van Dré Wapenaar. Verder bezoeken we monumentale werken van Aeneas Wilder, Wesley Meuris en Fred Eerdekens. Kers op de taart is een bezoek aan Reset/Home: een privé-initiatief van kunstenaar Gert Robijns. Hij verbouwde de voormalige woonst van zijn grootmoeder tot een sculptuur waar een kunstgalerie in gevestigd is.

Een fietstocht van 25 km over eeuwenoude wegen in een heuvelachtige streek. Onderweg is er tijd om stil te staan en te genieten van landschap en kunst.

Met eigen fiets of je kan ter plaatse een (elektrische) fiets huren via https://www.borgloon.be/fietsverhuur

 Tijdens deze coronatijden houden we ons ook bij Amarant aan strikte maatregelen:

-groepen van maximum 20 personen voor wandelingen

-groepen van maximum 15 personen voor fietstochten

-afstand bewaren tussen de deelnemers (1,5 meter)

-docent en deelnemers dragen een mondmasker

-headsets worden vooraf en nadien grondig ontsmet 

-de vrijwilliger die de groep begeleidt, heeft handgel bij zodat mensen op gelijk welk tijdstip de handen kunnen ontsmetten

-de groep blijft niet langer dan nodig op eenzelfde plaats staan

Locatie / datum & uur

Borgloon / Borgloon / Stationsplein
  • za, 29/08/2020: 13:00 - 17:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie