Tarieven:

  • 29,00 €
  • 25,50 €
  • 24,50 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

De oostelijke helft van het Brussels Gewest bezit enkele publiekstrekkers als het Jubelpark, de Europese Wijk en de Terkamerenabdij, en is bij niet-Brusselaars wellicht iets bekender dan de westelijke helft, die we vorig jaar exploreerden. De afwisseling van onverwachte hoekjes, interessante architectuur, mooie bos- en parkgebieden is hier beslist nog groter. Omwille van het fietscomfort volgen we zoveel mogelijk de valleien van de Maalbeek en de Woluwe en hun zijdalen. Hier en daar maken we gebruik van de Groene Wandeling, een wandel- en fietspad dat het hele gewest omringt. 

We vertrekken aan het Jubelpark. De tocht loopt door de vandaag erg rustige Europese Wijk langs de Maalbeekvallei naar het Flageyplein in Elsene en verder langs de vijvers naar de Terkamerenabdij. Dwars door de universiteitscampussen ULB-VUB gaat het vervolgens naar Watermaal en de in hun cottage-architectuur erg Engels ogende tuinwijken van Bosvoorde. Rondom het Wienerplein, het gezellige centrum van de gemeente, is volop gelegenheid voor een vrije lunch. 

Nadien dalen we de vallei van de Woluwe af, met enkele uitschieters links en rechts. Een voormalige spoorbedding voert ons onmerkbaar naar het plateau van Kapelleveld en de campus van Saint-Luc, de medische faculteit van de UCL, met opmerkelijke architectuur van de fantast Lucien Kroll. Huib Hoste bouwde hier een modernistische tuinwijk. Door een hoekje van Schaarbeek en een hoekje van Etterbeek keren we terug naar het uitgangspunt.

Praktische info

Fietstocht

om 10:00 uur (einde rond 18:00 uur). We fietsen ongeveer 50 km. Het traject kan aan de omstandigheden worden aangepast. Deelnemers brengen hun eigen fiets mee.

Afspraak

Een tiental minuten voor aanvang pal onder de Triomfboog van het Jubelpark. Vlakbij is er ruim parkeergelegenheid. De stations Brussel-Noord en Brussel-Zuid liggen op 4 à 5 km. Vanuit Brussel-Noord kan u, met hetzelfde ticket, naar Brussel-Schuman sporen, gelegen vlakbij het Jubelpark. Opgelet! Het is niet toegelaten met de fiets in Brussel-Centraal uit te stappen.

 

Locatie / datum & uur

Brussel / Triomfboog Jubelpark / Jubelpark 3
Fietstocht: om 10:00 uur (einde rond 18:00 uur). We fietsen ongeveer 50 km. Het traject kan aan de omstandigheden worden aangepast. Deelnemers brengen hun eigen fiets mee. Afspraak: Een tiental minuten voor aanvang pal onder de Triomfboog van het Jubelpark. Vlakbij is er ruim parkeergelegenheid. De stations Brussel-Noord en Brussel-Zuid liggen op 4 à 5 km. Vanuit Brussel-Noord kan u, met hetzelfde ticket, naar Brussel-Schuman sporen, gelegen vlakbij het Jubelpark. Opgelet! Het is niet toegelaten met de fiets in Brussel-Centraal uit te stappen.
  • za, 27/07/2019: 10:00 - 18:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie