Blijf op de hoogte
53830307995_44e2eb06e7_o

Als vrouwen al componeerden, dan waren dat toch alleen maar liederen of werk voor piano of klein ensemble, toch? Niets is minder waar! Neem nu Emilie Mayer (1812-1883), Duitslands ‘eerste beroepscomponiste’. Zij schreef een pianoconcerto, minstens zeven symfonieën en vijf ouvertures – het kunnen er ook respectievelijk acht en vijftien geweest zijn… Fanny Mendelssohn (1805-1847) schreef een oratorium en Clara Schumann (1819-1896) speelde op haar 16de in het Gewandhaus in Leipzig de première van haar pianoconcerto o.l.v. Felix Mendelssohn. 

Veerle Janssens, auteur van ‘Vrouw aan de piano’, laat je in deze tweedelige cursus kennismaken met enkele Duitse componistes die het groot(s) zagen.

Dit is een online activiteit via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen. In de meeste gevallen worden de online sessies opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de activiteit gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Veel bijgeleerd, nooit gehoord van sommige vrouwelijke componisten.
Hoog tijd dat ze aan de oppervlakte komen! (Vrouwelijke componistes voor het voetlicht)"
– Anoniem – (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie