Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
43866994015_18fcbaac15_o

Het privémuseum Maurice Verbaet Center opende in 2015 in de oude gebouwen van de Antwerpse Waterwerken. De collectie is het resultaat van jarenlang passioneel verzamelen van Belgische kunst uit de periode 1945 tot 1975, door Maurice en Caroline Verbaet.

 

We starten ons bezoek met de gasttentoonstelling van het MoMu: 'Soft?' . De Momu- gids neemt je mee in de jaren ‘60 architectuur van het Maurice Verbaet Center, met haar monumentale trappenhal. De focus van deze expo ligt niet zozeer op mode, maar op het werk van Belgische textielkunstenaars uit de jaren '70 en '80, in een inspirerende dialoog met hedendaagse kunstenaars die zich vrij uitdrukken in textiel.

 

Vervolgens ontdek je het verhaal en de privécollectie van het Maurice Verbaet Center. Bij een drankje krijg je een korte toelichting over het DNA van de kunstcollectie . Daarna maakt de museumgids je wegwijs in ‘Private Choices 2’, de persoonlijk selectie van het verzamelaarsechtpaar Verbaet, met emblematische figuren zoals Alechinsky, Evelyn Axell, Bram Bogart of Paul Bury.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie