Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52179756514_ecc4966fb8_o

In samenwerking met het Musée national Picasso-Paris wijden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een tentoonstelling aan Pablo Picasso. Picasso’s relatie met de abstracte kunst wordt belicht aan de hand van meer dan honderdtwintig werken. De tentoonstelling toont de eerste kubistische experimenten van 1907, uitgevoerd in de marge van Les Demoiselles d'Avignon, tot zijn latere werk op de grens van de Action Painting. Het kunstenaarsatelier als laboratorium vormt een ander belangrijk thema dat wordt uitgewerkt aan de hand van verschillende reeksen tekeningen en prenten.

In het auditorium van de Koninklijke Musea gaan we dieper in op de verschillende thema’s van de tentoonstelling. We nemen de experimenten van Picasso als uitgangspunt zoals de relatie figuur-achtergrond, fragmentatie van het beeldvlak en het spel met de materie. Daarbij verbinden we kunsttheoretische inzichten aan concrete voorbeelden. Zo heb je de ideale voorbereiding om individueel en op eigen tempo de tentoonstelling te bezoeken.

Timing:

10u30 -13u: Lezing met Marianne Knop, verbonden aan KMSKB

14u – einduur naar keuze: individeel bezoek aan de tentoonstelling

 

De deelnameprijs omvat de lezing en het inkomticket voor de tentoonstelling’ Picasso en de abstractie’.

Bij aankomst op de lezing ontvang je het ticket ( geldig voor een bezoek op 25/11 om 14u – Museumpass is niet geldig in KMSKB)

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie