Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53012733691_69571f68f2_o

In het najaar loopt in het KMSKB in Brussel de tentoonstelling 'In het oog van de storm: Modernisme in Oekraïne 1900-1930s'.

De tentoonstelling werpt een blik op de creatieve experimenten en de baanbrekende kunst die destijds in Oekraïne werd geproduceerd. Als een reizende tentoonstelling gaat ze van Museo National Thyssen-Bornemisza in Madrid over Museum Ludwig in Keulen naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel. Deze masterclass, met lezing en bezoek aan de expo, zorgt voor een verrassende en grondige inleving!

Voormiddag: Lezing

In deze lezing schetst Marianne Knop de ontwikkeling van de avant-garde kunst in Oekraïne waarbij ook de relatie wordt onderzocht met de internationale modernistische experimenten tijdens het interbellum. We onderzoeken de gelijkenissen en verschillen met enkele toonaangevende modernisten uit het interbellum en trachten te verwoorden waar kunstenaars van de abstractie, het constructivisme, de zuivere of nieuwe beelding of hoe men zichzelf ook noemde, in se naar op zoek waren.

 

Namiddag: bezoek aan de tentoonstelling

Marianne Knop zet je op weg naar een persoonlijke kijkervaring en een verrijkend tentoonstellingsbezoek.

 

14:00 > 14:30 :

Je krijgt een inleiding op de structuur van de expo waarbij tevens enkele denkpistes worden omschreven waarmee je als deelnemer de tentoongestelde werken kunt benaderen. 

 14:30 > 16:00 : individueel bezoek expo

Aan de hand van concrete vragen en specifieke invalshoeken observeer je als deelnemer de werken in de tentoonstelling.

 16:00 > 16:30 : Feedbackgesprek

Opnieuw in het auditorium gaan we met de deelnemers in gesprek over de inzichten en ervaringen die je tijdens je tentoonstellingsbezoek hebt opgedaan.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie