Blijf op de hoogte
53815105988_fe575a84cc_o
53815198224_d12c5937b0_o

In het najaar brengt FOMU een expo van de Amerikaanse fotograaf Cindy Sherman, een van de belangrijkste levende kunstenaars. Dit is haar eerste retrospectieve in België, met zowel bekende als onbekende werken uit toonaangevende collecties wereldwijd.

In de masterclass start je met een kaderende lezing die je vervolgens combineert met een begeleid bezoek aan de expo. Op die manier krijg je een verrassende en grondige inleving!

 

Voormiddag: lezing door Annelies Nagels

Van 10u15 tot 12u45

Cindy Sherman vestigde haar roem in de late jaren 70 met haar invloedrijke "Untitled Film Stills" serie. Ze staat bekend om haar verhalende en vaak provocerende zelfportretten. Daarin transformeert ze zichzelf in uiteenlopende personages, variërend van filmsterren tot historische figuren, waardoor ze thema's als identiteit, gender en maatschappij onderzoekt. Haar werk daagt de kijker uit om na te denken over de constructie van beeld en realiteit.

Namiddag: begeleid bezoek aan de tentoonstelling met FOMU gids Bart Henderickx

Van 14u tot 15u30

De tentoonstelling Anti-Fashion belicht het fotografisch werk van Cindy Sherman vanuit een intrigerend perspectief, waarbij de wisselwerking tussen mode en kunst centraal staat. Sherman toont figuren die allesbehalve aantrekkelijk zijn en daardoor de gebruikelijke voorstellingen van schoonheid tegenspreken. Met behulp van de krachtige Visual Thinking Strategy begeleidt onze deskundige gids Bart Henderickx ons doorheen de expo. We staan stil bij enkele sprekende foto’s uit de tentoonstelling en ontrafelen hoe Sherman met verbluffende visuele manipulatie en een subversieve blik de gangbare conventies in mode en maatschappij uitdaagt.

Stap uit je comfortzone en omarm de provocerende uitdaging.

In samenwerking met FOMU Antwerpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie