Blijf op de hoogte
53657192727_bc8ea8b2b4_o-1

Bij filosofen denken we meestal aan mannen. Zo veel vrouwelijke filosofen zijn er niet geweest. Kon ook moeilijk, natuurlijk, omdat meisjes vroeger niet naar school mochten. In de figuur van Martha Nussbaum hebben we echter een filosofe van wereldformaat. Van opleiding is ze classica en de geschriften van Aristoteles zijn haar oorspronkelijke domein. Ze heeft zich echter ontsponnen als een verdedigster van de emoties, vooral dan die in het openbare leven. Haar stelling is dat ons politieke leven steriel is geworden, omdat we de échte emoties eruit gebannen hebben. Zij is tevens een vurig pleitbezorgster van de multiculturele samenleving.

In deze activiteit focussen we ons op de plaats van emoties zoals ‘empathie’ in de verhouding tussen mensen onderling, over waarom zo veel mensen angst hebben voor emoties…. en wat daarvan de gevolgen zijn voor ons sociale leven. 

In deze interactieve sessie, denk je – tussen de toelichtingen van de spreker door – in groep na over aangereikte vragen en stellingen. Iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar perspectief te delen. Door deze aanpak ervaar je direct de kracht van filosofische dialoog.

Op zoek naar boeken over filosofie? Dan kan je vanzelfsprekend in de Groene Waterman terecht!

De zaal van De Groene Waterman bevindt zich in de historische kelder van de boekhandel en is enkel bereikbaar via een trap. Er is geen lift aanwezig.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie