Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51186835696_bde5896b85_o

De studie van Marcel Proust, zowel van zijn leven als van zijn meesterwerk ‘A la recherche du temps perdu’ maakt de verhouding tussen die twee werelden licht ironisch, omdat je de metamorfose meemaakt van een mens in een roman die voortdurend verandert en gaandeweg de plaats van het individu inneemt. In de clandestiene geborgenheid van een kamer, werd de laatste grote droom van de 19de eeuw en de eerste moderne roman van de 20ste eeuw geboren.

In de cursus peilen we naar het wordingsproces van Marcel Proust, van een schrijver en zijn werk. Wie was die geniale man? Hoe verloopt de narratologie van de zeven delen van 'A la recherche du temps perdu'. Je maakt ook kennis met de belangrijkste personages, zowel in het oeuvre als in het leven van Proust. We eindigen met een uitgebreide brok muziek, van deuntjes ('Viens Poupoule') tot de late strijkkwartetten van Beethoven.

Tip: Geniet van de uitvoering Op zoek naar de verloren tijd van Jan Michiels, Juan Parra & Lise Bruyneel op 2/4 aan reductietarief!

Amarantcursisten krijgen 20 % korting 

(ticket Rang 1)

In samenwerking met Concertgebouw Brugge.

Deze cursus gaat ook door vanaf 04/02 om 14u in Antwerpen.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie