* Deze reis is nog in ontwikkeling – data onder voorbehoud Interesse?
Meld je aan en dan laten wij jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven

Interesse

Het gebied langs de Middenrijn tussen Koblenz en Karlsruhe is ongemeen rijk aan imposante romaanse kerken, waarvan de zogenaamde Kaiserdome van Mainz, Worms en Speyer wel de beroemdste zijn. Eberbach en Maulbronn zijn wellicht de best bewaarde cisterciënzerkloosters, Lorsch pronkt met een zeldzaam Karolingisch bouwdeel, en de gotische Stefanuskerk in Mainz schittert volop met Chagallvensters. Mainz is veruit de gezelligste stad aan de Rijn, een ideale uitvalsbasis. Limburg, Eltville en Oppenheim zijn pittoreske stadjes die zo uit een ansichtkaart geknipt lijken.

Het is moeilijk kiezen tussen de verschillende Kaiserdome, maar wellicht laat de cisterciënzerabdij Maulbronn de diepste indruk na. Verscholen in een mooie vallei en beschermd door een lange omheiningsmuur liggen rond de kerk en het kloosterpand alle bijgebouwen geschaard, die de gemeenschap nodig had om volledig zelfstandig te kunnen overleven.

Reisprogramma

Woensdag 9 september 2020
In de Eifel bezoeken we de laatromaanse abdijkerk Maria Laach, een architecturale parel schitterend gelegen aan het gelijknamige kratermeer. Langs Koblenz en de schilderachtige vallei van de Lahn bereiken we het stadje Limburg. De oude stad met imposante vakwerkhuizen is goed bewaard. De St-Georgskathedraal is een mooi voorbeeld van de lange uitbloei van de romaanse kunst, waarbij nieuwe gotische elementen schoorvoetend hun intrede doen. Vanuit het triforium is het uitzicht spectaculair. Even verder stroomopwaarts ligt Dietkirchen. Daar bezoeken we de romaanse kapittelkerk Sint-Lubentius, ongenaakbaar op een rots gelegen. In een groene omgeving ligt Wiesbaden, de huidige hoofdstad van de deelstaat Hessen. Hier is de belle époque overal aanwezig. Rond 1900 telde geen andere Duitse stad meer miljonairs dan deze badstad. We maken een wandeling door het aantrekkelijke Kurviertel. Over de Rijn ligt Mainz, hoofdstad van de deelstaat Rijnland-Palts en onze verblijfplaats voor twee nachten. Na een vrije avondmaaltijd maken we een wandeling door deze bijzonder aangename stad. De kade langs de Rijn is omgebouwd tot een heerlijke promenade.

Donderdag 10 september 2020
Uiteraard beginnen we met onze verblijfplaats te exploreren. De indrukwekkende romaanse St-Martinusdom bezit, net als zoveel andere kerken in deze regio, een oost- en een westkoor, maar tevens ook een stemmig kloosterhof. De grafmonumenten van de aartsbisschoppen bieden een volledig overzicht van de funeraire sculptuur. De stad telt talloze andere kerken en paleizen, waaronder de gotische Stephanskirche die schittert met Chagallvensters.
Na de vrije lunch steken we opnieuw de Rijn over naar het goedbewaarde middeleeuwse stadje Eltville, direct aan de stroom gelegen. We bezoeken klooster Eberbach, een van de bestbewaarde cisterciënzerstichtingen in Europa. In het postkaartdorp Kiedrich, langs alle kanten omringd door wijnbergen, is er gelegenheid tot dineren. We voorzien een late terugkeer naar Mainz.

Vrijdag 11 september 2020
Stroomopwaarts langs de Rijn bereiken we het kleine stadje Oppenheim dat gedomineerd wordt door de elegante Katharinakerk, waarin alle stadia van de romaanse en gotische architectuur te vinden zijn. De nabijgelegen Michaelskapel dient van oudsher als knekelhuis. Verder in dezelfde richting vinden we de stad Worms, rijk aan historische herinneringen, van de Nibelungensage tot de Rijksdagen en Luthers veroordeling. De romaanse kathedraal is rijk aan kwalitatief hoogstaand beeldhouwwerk. Aan de overzijde van de Rijn bezoeken we in Lorsch de restanten van de Karolingische abdij. Een heel eind verder naar het zuiden, in een valleitje tussen de noordelijke uitlopers van het Zwarte Woud, nestelt zich de cisterciënzerabdij Maulbronn, wellicht het best bewaarde ensemble dat de orde heeft nagelaten. Ook hier experimenteerde de architect met nieuwerwetse gotische elementen. In Speyer, opnieuw aan de Rijn, betrekken we ons hotel, en maken een avondwandeling.

Zaterdag 12 september 2020
Na Mainz en Worms bezoeken we in Speyer de derde grote Kaiserdom, de grootste nog bestaande romaanse kerk. In de omvangrijke crypte liggen enkele Salische keizers begraven. De oude stad bezit nog enkele stemmige hoekjes. Op de rand van het Paltsgebergte, met uitzicht over de Rijnvlakte, liggen de ruïnes van klooster Limburg, gelijktijdig en door dezelfde opdrachtgevers gebouwd als de Dom van Speyer. Vrij lunchen is voorzien in het aangename badstadje Bad Dürkheim. De terugweg loopt door mooie, groene heuvelgebieden. Onderweg houden we halt in Trier. De romaanse Dom, gebouwd in een romeinse basiliek, het bijhorende kloosterpand en de vroeggotische Onze-Lieve-Vrouwekerk vormen een geraffineerd ensemble.

Vervoer

Bus

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Reisgids

De reisgids wordt je voorafgaand aan de reis bezorgd.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 3,75% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 5,6% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 3,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 5,6% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie