Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
49700733372_63c81950e1_h

Mali is een magisch land. Het heeft een zeer oude, goed gedocumenteerde geschiedenis en cultuur, beginnend bij het Songhairijk in de 7de eeuw, tot het Manderijk in de 14de eeuw.

In deze cursus komen diverse kunstuitingen aan bod. Je ontdekt de architectuur van het land, de rijke ‘klassieke’ muziek, het eeuwenoude marionettentheater en het literaire meesterwerk Sunjata, met natuurlijk ook de meesterlijke bewerking ervan door Pieter Embrechts. We besteden daarnaast ook aandacht aan het schilderen met slijk op prachtige bogolan-doeken en de ontwikkelingen van hedendaags textieldesign. 

De cursus wordt opgeluisterd met veel foto-, film- en muziekmateriaal. Het wordt een cursus waarbij je het grijze Vlaanderen even vergeet, een ware onderdompeling in een wereld van warmte, kleur en vooral een wereld van verschil.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken! 

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie