Blijf op de hoogte
Madrid
53494965276_926a4c5c38_o
Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
Hieronymus Bosch, The Garden of Earthly Delights, 1490 - 1510.
Building of Museo Nacional del Prado (Prado Museum)in Madrid, Sp
Reina Sofia Museum Building, Madrid, Spain
Green courtyard at Monasterio de San Juan de los Reyes at Toledo
53495384900_eb70a33b3c_o
Synagogue interior, Toledo, Spain
53495385325_ab349acf33_o

Hoogtepunten

53494082652_80f0021677_o-1

Ongeziene topwerken in het nagelnieuwe Galería de las Colecciones Reales

El Escorial Palace, Madrid suburbs, Spain

Het overweldigende paleis van el Escorial

The Alcazar of Toledo from the Alcantara Bridge, Castile-La Manc

De weergaloos gelegen cultuurstad Toledo

Er bestaan weinig plaatsen op deze wereld waar de concentratie aan Europese kunst zo prachtig exuberant is als Madrid. In de 16de en 17de eeuw was de stad de bestuurlijke navel van het grootste wereldrijk ooit. In de 20ste eeuw telde Spanje een uiterst getalenteerde generatie moderne kunstenaars; tegelijkertijd was de rijke industrieel magnaat Thyssen Bornemisza een verwoed kunstverzamelaar. Zijn collectie werd verkocht aan de Spaanse staat en resulteerde in het schitterende, gelijknamige museum. Het vormt samen met het Prado en het Museo Reina Sofía de heilige drievuldigheid aan kunstcollecties. Voeg daar nog een bezoek aan het recent geopende en prijswinnende Galería de los Colecciones Reales aan toe en het kunstfeest kan niet meer stuk!

Daarnaast zoeken we de 16de-eeuwse rusteloze Castiliaanse ziel en rede op. Vlakbij Madrid ligt het strakke Escorial, ode aan de rede en de ingetogen spiritualiteit. Het bruisende Toledo, UNESCO Werelderfgoed en een van de oudste Spaanse steden, vormt daarmee een interessant contrast. Een stadsbezoek aan Madrid zelf en enkele verdiende vrije momenten in het centrum laten ons toe de geschiedenis van de stad beter aan te voelen en te begrijpen. 

We kiezen in 2024 opnieuw voor Madrid omwille van het grote enthousiasme van onze klanten over het programma en de begeleiding van Sander Spanoghe tijdens de vorige edities van deze reis. Wees er snel bij!

Reisprogramma
Maandag 28 oktober 2024
Na onze check-in in het hotel genieten we samen van een Spaanse lunch en zijn we helemaal klaar voor een uitgebreid bezoek aan een van de boeiendste musea van Madrid. Het Prado staat garant voor een indrukwekkend overzicht van de niet-moderne westerse kunstgeschiedenis, met ondermeer topstukken van Vlaamse en Spaanse meesters.

Dinsdag 29 oktober 2024
Vandaag verdiepen we ons in het Spaanse verleden en trekken we naar Toledo, ten zuiden van Madrid. Daar bezoeken we imponerende monumenten zoals de kathedraal en het koninklijk Franciscanerklooster van San Juan de los Reyes, maar ook de ‘synagoge del transito’ met zijn verfijnde pracht en de ‘moskee van Christus van het licht’ met zijn intieme eenvoud. Tezelfdertijd maken we kennis met het genie van de enigmatische kunstschilder El Greco, wiens werken we bewonderen in het aan hem gewijde museum en in de kerk van de heilige Tomas waar zijn magistrale ‘Begrafenis van de graaf van Orgaz’ hangt. Tussen onze bezoeken door genieten we samen van een lunch.

Woensdag 30 oktober 2024
De industriëlen Heinrich en Hans-Heinrich Thyssen-Bornemisza waren verwoede kunstverzamelaars. Hun veelzijdige kunstcollectie vormde de basis voor het legendarische en boeiende museum dat hun naam draagt. Meesters uit de 13de eeuwse Italiaanse stadstaatjes vinden er naadloos aansluiting bij werken van Karel Appel en Lucian Freud. Ook alles wat zich daartussen afgespeeld heeft, is ruim en dikwijls op verrassende wijze vertegenwoordigd. Tijdens deze vrije namiddag kan u zelf op pad gaan en deze bruisende stad verkennen volgens uw eigen interesses.

Donderdag 31 oktober 2024
Deze dag is gewijd aan de fragiele, imperiale macht van Spanje, ooit centrum van wellicht het grootste wereldrijk op aarde. We bezoeken het monumentale maar tezelfdertijd ingetogen kloosterpaleis van Filips II, el Escorial. Dit grote complex, erkend als UNESCO Werelderfgoed, is een meesterwerk van de Spaanse renaissance. Het is een kasteel, abdij en koninklijk mausoleum in één, omgeven door prachtige tuinen. Na dit bezoek volgt een vrije lunch alvorens we terug richting Madrid gaan.
In de namiddag bezoeken we de Galería de las colecciones reales. Dit museum opende de deuren pas in juli 2023 en laat een selectie van topstukken zien uit de Spaanse kroonverzameling.

Vrijdag 1 november 2024
Een bezoek aan Madrid is niet compleet zonder bezoek aan het museum voor hedendaagse en moderne kunst Reina Sofia. Het vormt samen met het Prado en het museum Thyssen-Bornemisza de zogenaamde Gouden Driehoek. Vele lievelingen van de Spaanse moderne kunst, zoals Juan Miró, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Juan Grís en José Gutiérrez Solana, zijn er ruim vertegenwoordigd. Hier vinden we ook het iconische werk Guérnica van Pablo Picasso. In de vroege avond vliegen we terug naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie