Tarieven:

 • 1.690,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

"Wegens succes hernemen we deze reis!"

Er bestaan weinig plaatsen op deze wereld waar de concentratie aan Europese kunst zo prachtig exuberant is als Madrid. In de 16de en 17de eeuw was de stad de bestuurlijke navel van het grootste wereldrijk ooit. In de 20ste eeuw telde Spanje een uiterst getalenteerde generatie moderne kunstenaars; tegelijkertijd was de rijke industrieel magnaat Thyssen Bornemisza een verwoed kunstverzamelaar. Zijn collectie werd verkocht aan de Spaanse staat en resulteerde in het schitterende, gelijknamige museum. Het vormt samen met het Prado en het Museo Reina Sofía de heilige drievuldigheid aan kunstcollecties.

Daarnaast zoeken we de 16de-eeuwse rusteloze Castiliaanse ziel en rede op. Vlakbij Madrid ligt het strakke Escorial, ode aan de rede en de ingetogen spiritualiteit. Het bruisende Toledo, UNESCO Werelderfgoed en een van de oudste Spaanse steden, vormt daarmee een interessant contrast. Een stadsbezoek aan Madrid zelf en enkele verdiende vrije momenten in het centrum laten ons toe de geschiedenis van de stad beter aan te voelen en te begrijpen.

Reisprogramma

Maandag 31 oktober 2022
Na onze check-in in het hotel genieten we samen van een Spaanse lunch en zijn we helemaal klaar voor een uitgebreid bezoek aan een van de boeiendste musea van Madrid. Het Prado staat garant voor een indrukwekkend overzicht van de niet-moderne westerse kunstgeschiedenis, met ondermeer topstukken van Vlaamse en Spaanse meesters.

Dinsdag 1 november 2022
Vandaag verdiepen we ons in het Spaanse verleden en trekken we naar Toledo, ten zuiden van Madrid. Daar bezoeken we christelijke imponerende monumenten zoals de kathedraal en het koninklijk Franciscanerklooster van San Juan de los Reyes, maar ook de ‘synagoge del transito’ met zijn verfijnde pracht en de ‘moskee van Christus van het licht’ met zijn intieme eenvoud. Tezelfdertijd maken we kennis met het genie van de enigmatische kunstschilder El Greco, wiens werken we bewonderen in het aan hem gewijde museum en in de kerk van de heilige Tomas waar zijn magistrale ‘Begrafenis van de graaf van Orgaz’ hangt.

Woensdag 2 november 2022
De industriëlen Heinrich en Hans-Heinrich Thyssen-Bornemisza waren verwoede kunstverzamelaars. Hun veelzijdige kunstcollectie vormde de basis voor het legendarische en boeiende museum dat hun naam draagt. Meesters uit de 13de eeuwse Italiaanse stadstaatjes vinden er naadloos aansluiting bij werken van Karel Appel en Lucian Freud. Ook alles wat zich daartussen afgespeeld heeft, is ruim en dikwijls op verrassende wijze vertegenwoordigd. Tijdens deze vrije namiddag kan u zelf op pad gaan en deze bruisende stad verkennen volgens uw eigen interesses.

Donderdag 3 november 2021
Deze dag is gewijd aan de fragiele, imperiale macht van Spanje, ooit centrum van wellicht het grootste wereldrijk op aarde. We bezoeken het monumentale maar tezelfdertijd ingetogen kloosterpaleis van Filips II, el Escorial. Dit grote complex, erkend als UNESCO Werelderfgoed, is een meesterwerk van de Spaanse renaissance. Het is een kasteel, abdij en koninklijk mausoleum in één, omgeven door prachtige tuinen. Na dit bezoek volgt een vrije lunch alvorens we terug richting Madrid gaan.
In de namiddag bezoeken we het Koninklijk Paleis als symbool van de Spaanse tanende maar toch nog steeds belangrijke macht na de bloei van de 16de en begin van de 17de eeuw.

Vrijdag 4 november 2022
Een bezoek aan Madrid is niet compleet zonder bezoek aan het museum voor hedendaagse en moderne kunst Reina Sofia. Het vormt samen met het Prado en het museum Thyssen-Bornemisza de zogenaamde Gouden Driehoek. Vele lievelingen van de Spaanse moderne kunst, zoals Juan Miró, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Juan Grís en José Gutiérrez Solana, zijn er ruim vertegenwoordigd. Hier vinden we ook het iconische werk Guérnica van Pablo Picasso. In de vroege avond vliegen we terug naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 1.690,00 €

Voorschot

 • 700,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 7/6/2022, verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel Liabeny****, 2 gezamenlijke lunchen (31/10 en 1/11), toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, transfers bus, citytaksen, fooi chauffeur, gebruik van headsets, begeleiding door Sander Spanoghe, begeleiding door Engelstalige Spaanse gids in Toledo, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 158,00 € i
 • 71,82 € i
 • 105,63 € i
 • 78,54 € i
 • 115,50 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Maandag 31/10/22
Brussel - Madrid 09:25 - 11:45 uur
Vrijdag 4/11/22
Madrid - Brussel 17:35 - 20:00 uur

Accommodatie

Hotel Liabeny****
https://www.liabeny.es/en/

We verblijven in dit of een gelijkwaardig hotel.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We verwachten dat je als Amarant reiziger volledig gevaccineerd bent tegen covid-19. Dit doen we om het welzijn van de groep te garanderen. Ben je niet gevaccineerd? Dan vragen we je vriendelijk om je niet in te schrijven.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 5,75% van de totale reissom.
De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 7,5% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd:

 • De annulatieverzekering bedraagt 6,25% van de totale reissom
 • De verzekering reis+annulatie+bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom + €4 per persoon per dag (Europa) of €7,25 per persoon per dag (Wereldwijd)

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 5,75% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VERZEKERING REIS+ANNULATIE+BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 7,5% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie