Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
39724960934_7c7de4b0b3_o

Na de bijzonder succesvolle Amarantreizen naar de Peloponnesos en Centraal-Griekenland gaat het in 2018 noordwaarts en staat de provincie Macedonië op ons programma. Weliswaar bekend omwille van de ruwe landschappen en goede wijnen, ligt ook dit keer de focus op het archeologische erfgoed. Macedonië is zowel het land van Alexander de Grote als de plaats waar Mohammed Ali, heerser van Egypte, het levenslicht zag. Het spreekt vanzelf dat op onze tocht door deze streek zowel het natuurschoon als het christelijke & Osmaanse erfgoed onder de loep wordt genomen. Er zijn heel wat belangrijke sites, maar hoogtepunten zijn ongetwijfeld Vergina, Thessaloniki en Philippi. Al deze sites werden al erkend als UNESCO Werelderfgoed. 

Reisprogramma
Donderdag 30 augustus 2018
Op weg naar ons hotel houden we halt in de bovenstad voor een prachtig zicht op Thessaloniki.

Vrijdag 31 augustusi 2018
We starten de dag met een bezoek aan het Archeologisch Museum van Thessaloniki. Daarna gaat het verder naar de Rotonda en de Boog van Galerius. Na de lunch staan het Paleis van Galerius en de Romeinse markt op ons programma.

Zaterdag 1 september 2018
We zetten onze verkenning van Thessaloniki verder. Naast het befaamde Byzantijns Museum bezoeken wij ’s morgens ook de Kerk van Dimitrios kerk (krypte). In de namiddag rijden we naar het wijngoed van Gerovassiliou in Epanomi.

Zondag 2 september 2018
Na het ontbijt vertrekken we richting Pella, de geboortestad van Alexander de Grote, waar we het nieuwe museum en de archeologische site bezoeken. Een ander hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld het fenomenale graf van Alexanders vader Philippus II in Vergina.

Maandag 3 september 2018
We bezoeken de indrukwekkende site van Dion, gelegen aan de voet van de Berg Olympus. Naast het archeologische park staat uiteraard ook het bijbehorende museum op ons programma.

Dinsdag 4 september 2018
Vnadaag verlaten we Thessaloniki voor Kavala. Onderweg houden we halt bij de site van Amphipolis waar een gigantisch tumulusgraf uit de tijd van Alexander de Grote werd opgegraven. We bezoeken er het museum dat pas in 1995 haar deuren opende. Daarna gaat het verder naar het spectaculair gelegen Kavala.

Woensdag 5 september 2018
Na het bezoek aan het archeologisch museum van Kavala rijden we naar de site van Philippi. De stad werd door de vader van Alexander de Grote gesticht en kwam later aan de Via Egnatia te liggen. Hier werd in 42 v.C.de gelijknamige veldslag uitgevochten tussen Marcus Antionius en Octavianus enerzijds en de moordenaars van Caesar - Brutus en Cassius - anderzijds. We bezoeken ook de Byzantijnse doopkapel van Sint-Lydia.

Donderdag 6 september 2018
Vanuit Kavala gaan we naar het eiland Thassos, waar we de belangrijkste antiquiteiten en bezienswaardigheden bezoeken. Ondermeer het archeologische museum met het grote kourosbeeld van welhaast 3,50 m grootte, is beslist de moeite waard. We genieten ondertussen ook van de prachtige natuur op Griekenlands meest noordelijk gelegen eiland.

Vrijdag 7 september 2018
Stageira is de geboorteplaats van Aristoteles. De ligging op het schiereiland van Chalcidice maakt van deze site iets heel bijzonders.

Zaterdag 8 september 2018
Na het ontbijt bezoeken we het geboortehuis van Mohammed Ali, de stichter van het Egyptische koningshuis. Daarna rijden we verder naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie