Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52035521384_5a6a440d7c_o
P26e1; front; presentation; publication image; 0001
P00407A01NF2007

De Italiaanse kunst uit de eerste decennia van de zestiende eeuw behoort tot de absolute hoogtepunten van de westerse beschaving. Iedereen kent de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de marmeren David van Michelangelo terwijl de portretten en Madonna’s van Raffaël tot de basiskennis van elke estheet behoren. Vooral in Firenze, Rome en Venetië werden onvergetelijke kunstwerken geproduceerd die na vele eeuwen niets van hun aantrekkingskracht verloren hebben. Deze online lezing – die rechtstreeks vanuit het zonnige Italië gegeven wordt – maakt deel uit van de reeks 'Grootmeesters van de hoogrenaissance' waarin de vier beroemdste kunstenaars uit die tijd behandeld worden: Leonardo da Vinci, Raffaël, Michelangelo en Titiaan. Je kan elke lezing afzonderlijk volgen, of inschrijven voor de vier lezingen in een voordeelpakket.

Titiaan de reus van de Venetiaanse schilderkunst

Tiziano Vecelli is de beroemdste schilder uit Venetië. In de 16de eeuw domineerde hij de schilderkunst in de dogenstad en hij oefende een grote invloed uit op veel van zijn tijdgenoten en navolgers. Hij was enorm getalenteerd en beheerste de techniek van het schilderen als geen ander. In zijn lange leven produceerde hij een resem meesterwerken in verschillende genres zoals altaarstukken, mythologische taferelen en vooral zeer vernieuwende en prachtig uitgevoerde portretten. In deze lezing maken we kennis met zijn bekendste schilderijen die grondig geduid worden.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie