Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53514885363_3f2bd1d546_o

Deze vaak bekroonde Italiaans-Australische denker, die al geruime tijd verbonden is aan de Universiteit Utrecht, studeerde tijdens de vorige eeuw in Parijs onder invloedrijke figuren als Luce Irigaray, Jean-Francois Lyotard, Gilles Deleuze en Jacques Derrida. Als feministe heeft ze enkele baanbrekende boeken geschreven over concepten als cartografie, nomadisme, differentie, subjectiviteit, monisme, cognitief kapitalisme, post- en transhumanisme. Deze ideeën zijn niet alleen relevant voor het genealogische onderscheid tussen mannen en vrouwen, maar ook voor de plaats van de mens in een hernieuwde relatie tot dieren, landschappen en hoogtechnologische entiteiten. Haar werk is van onschatbare waarde voor wie de evolutie van de mensheid als soort en als individu wil begrijpen in een wereld waarin niet alleen biologische, maar ook technologische en militair-politieke veranderingen plaatsvinden.

Met deze activiteit beogen we de invloed van het feministische denken van Rosi Braidotti duidelijke te maken zodat de op til zijnde wijzigingen in het mensbeeld beter begrepen worden en mensen versterkt aan debatten kunt deelnemen. We nemen voldoende tijd voor een vraag- en antwoordmoment tijdens de activiteit. Als je vragen hebt die je wilt doorsturen naar de docent zodat hij ze kan meenemen in de sessies, stuur ze dan door naar info@amarant.be!

Interesse om in te schrijven? Lees hier enkele reacties van deelnemers die eerder hebben deelgenomen aan activiteiten met Jean-Pierre Vanhee:

  • “Helder – leerrijk – relevant!”
  • “Wij werden enorm bij de les betrokken en hadden zin om interactief te reageren.”
  • “Een aangename gespreksomgeving waar vragen stellen en gedachtenwisseling heel spontaan kan.”
  • “De activiteiten met Jean-Pierre Van Hee zijn perfect voor iedereen met interesse in moderne filosofie en ethica. Een must!”
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie