Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52035265201_85dd6f3247_o
52034224942_4c93f4a5e0_o
52035265441_7c0e95945a_o

De Italiaanse kunst uit de eerste decennia van de zestiende eeuw behoort tot de absolute hoogtepunten van de westerse beschaving. Iedereen kent de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de marmeren David van Michelangelo terwijl de portretten en Madonna’s van Raffaël tot de basiskennis van elke estheet behoren. Vooral in Firenze, Rome en Venetië werden onvergetelijke kunstwerken geproduceerd die na vele eeuwen niets van hun aantrekkingskracht verloren hebben. Deze online lezing – die rechtstreeks vanuit het zonnige Italië gegeven wordt – maakt deel uit van de reeks 'Grootmeesters van de hoogrenaissance' waarin de vier beroemdste kunstenaars uit die tijd behandeld worden: Leonardo da Vinci, Raffaël, Michelangelo en Titiaan. Je kan elke lezing afzonderlijk volgen, of inschrijven voor de vier lezingen in een voordeelpakket.

Michelangelo in Firenze

Voor zijn tijdgenoten was Michelangelo de grootste kunstenaar die ooit had geleefd. Ze noemden hem “il divino” de goddelijke en zijn kunstwerken werder eerder gezien als het resultaat van goddelijke inspiratie dan van menselijke creativiteit. Hij was een bijzonder begaafd beeldhouwer en schilder, een innoverende architect en een vruchtbaar dichter. Hij was zelfingenomen, vaak eenzaam en getormenteerd maar door zijn tomeloze energie en geestdrift slaagde hij erin om onvergetelijke kunstwerken te scheppen. In deze lezing bespreken we alle meesterwerken van Michelangelo die zich in Firenze bevinden.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie