Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52030844381_cd926da9af_o
52031096639_4ff79cbe2d_o-1

De Italiaanse kunst uit de eerste decennia van de zestiende eeuw behoort tot de absolute hoogtepunten van de westerse beschaving. Iedereen kent de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de marmeren David van Michelangelo terwijl de portretten en Madonna’s van Raffaël tot de basiskennis van elke estheet behoren. Vooral in Firenze, Rome en Venetië werden onvergetelijke kunstwerken geproduceerd die na vele eeuwen niets van hun aantrekkingskracht verloren hebben. Deze online lezing – die rechtstreeks vanuit het zonnige Italië gegeven wordt – maakt deel uit van de reeks 'Grootmeesters van de hoogrenaissance' waarin de vier beroemdste kunstenaars uit die tijd behandeld worden: Leonardo da Vinci, Raffaël, Michelangelo en Titiaan. Je kan elke lezing afzonderlijk volgen, of inschrijven voor de vier lezingen in een voordeelpakket.

Leonardo da Vinci. De geleerde schilder

Vijf eeuwen na zijn overlijden blijft Leonardo da Vinci één van de beroemdste figuren uit de wereldgeschiedenis. Hij was het typevoorbeeld van de moderne mens met een zeer veelzijdige interesse in de natuur en de wereld om hem heen. Hij was tegelijkertijd kunstenaar, wetenschapper en uitvinder. In deze lezing beperken we ons tot zijn schilderkunst en geven we een overzicht van zijn beroemdste werken die grondig geduid worden inzake historische betekenis, vernieuwende techniek en onderwerp.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie