Tarieven:

  • 37,00 €
  • 33,00 €
  • 20,00 € i

Is gregoriaans de bakermat van de westerse muziekgeschiedenis? Dat wordt wel eens gezegd, maar is dat echt zo? En hoe dan?

Met Hendrik Vanden Abeele van ensemble Psallentes ga je een hele dag op zoek naar de gregoriaanse wortels van onze muziekwereld. We doen dat theoretisch — kijkend naar de verschillende bronnen van het gregoriaans vanaf de 9de eeuw — maar ook praktisch. Jawel: in deze cursus wordt uitdrukkelijk gezongen! Denk je dat je niet kan zingen? Geen nood, deze dag staat open voor iedereen, ook voor mensen die nooit zingen. Je moet het alleen een beetje willen, dan komt het vanzelf goed. Wie kan spreken, kan zingen — zoiets.

In twee sessies krijg je de basis van het gregoriaans zorgvuldig ingelepeld. We bestuderen verschillende notaties van het gregoriaans, bladeren virtueel door talloze manuscripten, leggen ons toe op de verschillende gebruikte vormen en toonaarden, ervaren lijfelijk wat het is om in het Latijn te zingen. Doen!

Locatie / datum & uur

Brugge / Ryelandtzaal / Achiel van Ackerplein 3
Vrije lunch over de middag
  • za, 20/08/2022: 10:00 - 12:30
  • za, 20/08/2022: 14:00 - 16:30
Jullie ervaringen
"Het is een uitzonderlijk voorrecht om een cursus te volgen bij iemand die zo dicht bij de praktijk van het onderwerp staat. Dat straalt de hele tijd van hem af en is bijzonder interessant. Bedankt."
– Rik Senden (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie