Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52061615353_95e1a57f00_o-1

“Händel was een slavenhandelaar!” 

En andere culturele vraagstukken binnen de klassieke muziek

Tijdens het slotconcert van MA Festival wordt muziek gespeeld van G.F. Händel, die investeerde in slavenhandel. Dit programma wordt aangevuld met muziek van Joseph Bologne, een zwarte componist uit de achttiende eeuw, geboren in Guadeloupe. Vanwaar die combinatie? Speelt huidskleur echt een rol bij het beluisteren van muziek?

Het levensverhaal van Joseph Bologne leest als een avonturenroman en zijn muziek verdient het om herontdekt te worden. We nemen Händels wereld onder de loep en bespreken zijn investeringspolitiek. Met de opgedane kennis onderzoeken we de betekenis van deze muziek voor vandaag. David Vergauwen laat ter voorbereiding van het slotconcert gevoelige topics aan bod komen. Wat is het belang van thema’s als huidskleur, racisme, slavernij en cultuur in het huidige maatschappelijke debat? En hoe relevant zijn ze voor de wereld van de klassieke muziek en dit concert in het bijzonder?

OPGELET; inschrijven mogelijk tot 10 augustus.

PROGRAMMA – ZONDAG 14 AUGUSTUS 2022

10 u. : onthaal met koffie

10u30: lezing – deel 1 – David Vergauwen

12u30: broodjeslunch

14u30 – 17u: lezing – deel 2 – David Vergauwen

20u.: concert Händel in Exile – B'Rock Orchestra

Deze lezingenreeks is een samenwerking tussen Amarant vzw, Davidsfonds Academie en MA-festival. De lezingen zijn ook afzonderlijk te boeken. Alles over het MA-festival vindt u in deze link.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie