* Deze reis is nog in ontwikkeling – data onder voorbehoud Interesse?
Meld je aan en dan laten wij jou als eerste weten wanneer je kan inschrijven

Interesse

We zijn blij want na 10 jaar prijkt Egypte – eindelijk! – weer op ons reisprogramma.

Reisleider en Egyptoloog Peter De Smet start de verkenning van dit mooie land met een weekje Luxor. Centraal staat de zogenaamde Ramessiedentijd, de 19de en 20ste dynastie met farao’s zoals Ramses II, Seti I en Ramses III en met koninginnen zoals Nefertari en Tawosret, die zelf op de troon over Egypte regeerde.

We bezoeken verschillende sites en monumenten, ook enkele die pas recent voor het grote publiek zijn geopend. Denken we maar aan het tempeldomein van de godin Moet en het graf van koning Seti I in de Vallei der Koningen. Het bezoek aan het graf van Nefertari is ook een absoluut hoogtepunt op onze reis.

Peter De Smet geeft in de tuin van het hotel, bij een kop koffie of een aperitief, een aantal lezingen ter voorbereiding van de bezoeken.

Deze reis wordt genieten met grote G!

Reisprogramma

Donderdag 23 november 2023
We vliegen rechtstreeks naar Luxor. We installeren ons in het hotel en genieten van een eerste lezing over de geschiedenis van de 19de en 20ste dynastie. Het verhaal van de Ramessieden is opmerkelijk. Het is de tijd van beroemde koningen zoals Seti I, Ramses II en III, maar ook van koninginnen zoals de beroemde Nefertari en de enigmatische koningin Tawosret. ’s Avonds dineren we samen in het hotel.

Vrijdag 24 november 2023
Vandaag staat het grootse tempelcomplex van Karnak op ons programma. Hier werd er meer dan tweeduizend jaar gebouwd! De machtige architectuur is hier indrukwekkend. We leren meer over de bouwwerken die uit de tijd van de Ramessieden dateren: de enorme zuilenhal en de barkenheiligdommen van Seti II en Ramses III.

Zaterdag 25 november 2023
In de beroemde Koningsvallei bezoeken we hoofdzakelijk graven uit de 19de en 20ste dynastie. Naast het graf van koningin Tawosret, ontdekken we de graven van Siptah, Seti II, Ramses III, IV, VI en VII. Het graf van Seti I werd recent geopend voor het grote publiek en mogen we dus niet missen! In de hoteltuin staan Seti I en zoon Ramses II centraal in het verhaal.

Zondag 26 november 2023
We trekken naar de Vallei der Edelen en bezoeken er verschillende privégraven uit de 19de en 20ste dynastie. Hier werden honderden hoogwaardigheidsbekleders in vaak prachtig beschilderde rotsgraven bijgezet. In Dra Aboe el-Naga bekijken wij ondermeer twee pas geopende graven: dat van Raya (TT 159) en dat van Niay (TT 286), beide uit de 20ste dynastie. Ook de beroemde dodentempel van Ramses II, het zogenaamde Ramesseum, staat op het programma. Voor velen is dit één van de mooiste tempelruïnes van Egypte.

Maandag 27 november 2023
Onlangs werd het tempelcomplex gewijd aan de godin Moet in Karnak opengesteld voor het publiek. Moet was de goddelijke echtgenote van Amon. Ook hier hebben de Ramessieden hun sporen nagelaten, zoals Ramses III die er grote tempel bouwde. Naast de eigenlijke site bewandelen we ook de processieweg en de sfinxenlaan in de buurt van de tiende pyloon. Die verbond Karnak ooit met Luxor. We eindigen met een bezoek aan de tempel van Luxor. Ramses II besloot hier het barkenheiligdom van zijn beroemde voorganger Amenhotep III te vergroten met een grootse poort en machtige voorhof. Op de muren zien we onder andere de beroemde Slag nabij Kadesj toen deze farao tegen de Hettieten vocht.

Dinsdag 28 november 2023
De dodentempel van Merenptah, zoon en opvolger van Ramses II, werd exemplarisch opgegraven en geconserveerd. We zien er ook reliëfs uit de graftempel van Amenhotep III die zich in de buurt bevindt. Verder bezoeken we vandaag nog de dodentempel van Ramses III, één van de best bewaarde tempels uit het oude Egypte. Men kan er in de ruïnes van het koninklijke paleis wandelen en met verbazing de enorme oorlogstaferelen bewonderen, waaronder de Zeeslag tegen de Zeevolkeren. In de hoteltuin vertelt Peter meer over koninginnen en werklieden.

Woensdag 29 november 2023
In Deir el-Medineh woonden de arbeiders die verantwoordelijk waren voor ondermeer de meesterlijke koningsgraven. Het is echt uitzonderlijk om een dorp uit de tijd van de farao’s te kunnen bewandelen. Recent werden een paar graven geopend die nog nooit door het publiek konden bezocht worden. Naast het beroemde graf van Senedjem en dat van Inerkhaoe, bezoeken we ook het graf van Pasjedoe en de pas geopende tombe van Irynefer (TT290).

In de Vallei der Koningen liet Ramses III verschillende van zijn jong gestorven zonen begraven, zoals Amonherkhopsjef en Khaemweset. Men ziet er hoe een vader, Ramses III, zijn doden kinderen introduceert in de wereld van de doden. Voor velen zal het fenomenale graf van een echtgenote van Ramses II, koningin Nefertari, een ware ontdekking zijn. We leerden haar al eerder kennen in ondermeer de tempel van Luxor; hier bezoeken we haar laatste rustplaats. Exemplarisch gerestaureerd is dit één van de mooiste monumenten van Egypte, een hoogtepunt op deze reis.

Donderdag 30 november 2023
Na een schitterende reis vliegen we terug naar Brussel.

Vervoer

Vliegtuig

Reisdocumenten

Identiteitskaart

We raden je ten stelligste aan om volledig gevaccineerd te zijn tegen covid-19, omwille van het welzijn van de groep waarin elke deelnemer verantwoordelijkheid draagt. Maatregelen kunnen veranderen i.k.v. de algemene gezondheidscontext. We informeren je bij wijzigingen.

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Agency een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Betaal je voor een groepspolis meer dan 200 euro, dan worden geen groeps- maar individuele percentages gehanteerd, resp. 5,75% van de totale reissom voor annulatieverzekeringen en 7,75% van de totale reissom voor vakantiepakketten.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Agency (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie.
  Je zal doorverwezen worden naar het webplatform van De Buck Agency NV. Geef aan of je alleen of met twee reist. Vermeld tevens de gewenste verzekering(en).
  Bij het laatste scherm van je inschrijving via de website krijg je de betaallink voor het betalen van je voorschot. Je verklaart je akkoord met de algemene voorwaarden en reisvoorwaarden. Zonder bevestiging kan je niet doorgaan met je boeking. Je inschrijving is definitief na het voltooien van de betaling van het voorschot.
  Je krijgt daarna een automatische mail met de details van je inschrijving.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: reizen@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Agency de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Agency, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie