Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
40358663204_0e8caf4332_o

Hedendaagse kunst en Londen, het is een ‘match made in heaven’. Er zijn de gekende musea zoals Tate Modern, maar daarnaast kent de stad een erg levendig galeriecircuit. Sommige zijn internationaal gerenommeerd, andere galeries zijn kleiner en besteden veel aandacht aan onbekendere artiesten. Serpentine Gallery, Whitechapel Gallery, Gagosian Gallery, White Cube, Limoncello, East Central, Hales, Lisson Gallery: ze zullen je niet langer onbekend in de oren klinken.

Tijdens deze driedaagse bezoeken we ook twee grote tentoonstellingen. Tate Britain wijdt een retrospectieve aan Edward Burne Jones (1833-1898), de ‘laatste der pre-rafaëlieten’. Hij werd een sleutelfiguur op het eind van de 19de eeuw en een pionier van het symbolisme. In de Royal Academy ontdekken we zeldzame tekeningen van Gustav Klimt en Egon Schiele. Hier staat de intieme verbondenheid, de beïnvloeding en rivaliteit tussen beide kunstenaars centraal. 

Reisprogramma
Vrijdag 16 november 2018
We nemen onze intrek in het hotel en vertrekken daarna richting Royal Academy voor een bezoek aan de tentoonstelling van Gustav Klimt en Egon Schiele. Fragiele en zeldzame tekeningen bieden een intiem inzicht in hun artistieke relatie en hun artistieke processen. Beide kunstenaars overleden precies een eeuw geleden, het betekende het einde van een intense periode van creatieve vitaliteit in Wenen. Na een vrije lunch bezoeken we een aantal galeries in hartje Londen. Deze galerietour belooft een boeiende kennismaking te worden met de hedendaagse kunstscene in Londen.

Zaterdag 17 november 2018
De dag begint in de indrukwekkende vaste collectie van Tate Modern. Hier nemen we ook de tijd voor de installatie van Tania Bruguera, een Cubaanse performance- en installatiekunstenares, in de Turbine Hall van het museum. In de namiddag zetten we onze galerietour verder, maar dan in East-London. De gerenommeerde White Chapel Gallery mag zeker niet op onze wandeling ontbreken!

Zondag 18 november 2018
We genieten vandaag van een laatste maar goedgevulde dag in de Britse hoofdstad. We starten met een bezoek aan Burne-Jones, de laatste der prerafaelieten. Tate Britain wijdt voor het eerst in 40 jaar een grote retrospectieve aan deze bijzondere symbolist. Het museum toont 150 kunstwerken in diverse disciplines en laat het publiek kennismaken met de verfijnde en spirituele schoonheid waar Burne-Jones voor stond. In de namiddag neemt Joannes Késenne je mee op een literaire wandeling, de Bloomsbury Walk. Virginia Woolf, Bertrand Russell, John Maynard Keynes zijn slechts enkele van de namen die hier aan bod zullen komen. In de late namiddag keren we terug naar het hotel, vanwaar we richting treinstation vertrekken.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie