Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Little Venice in London
Portrait gallery trafalgar square london
Graves
Grayscale shot of Brompton cemetery in London

Hoogtepunten

Overgrown gravestones in a London cemetary

Highgate Cemetary, een van de Magnificent Seven

The National Portrait Gallery in London

De wereldberoemde National Portrait Gallery

Victorian Cemetery, London

De indrukwekkende begraafplaats Kensal Green

Wil je graag nog meereizen? Geef ons een seintje op amarant@debuckagency.com! Wij checken de beschikbaarheid van het hotel en de vluchten/trein. Let wel: de geafficheerde prijs is niet gegarandeerd.

De Magnificent Seven, het klinkt bijna als iets magisch uit de Harry Potterboeken. In werkelijkheid gaat het om zeven begraafplaatsen die werden aangelegd in het Londense in minder dan 10 jaar tijd, in de periode 1833-1841. In de Victoriaans periode kende de aanleg van begraafplaatsen haar absolute hoogtepunt. Samen met Peter De Smet bezoeken we de meest indrukwekkende van deze historische Magnificent Seven, waaronder Brompton Cemetary, Highgate Cemetary en Kensal Green.

En om in het Victoriaanse tijdperk te blijven, gaan we op zoek naar beroemdheden uit deze periode. Op wandel door de stad ontdekken we waar ze woonden in de 19de eeuw. In de prachtige National Portrait Gallery plakken we een gezicht op deze bijzondere persoonlijkheden. 

Reisprogramma
Dinsdag 16 april 2024
We reizen per trein naar Londen. We laten onze bagage in het hotel en starten aan onze eerste mooie dag in de Britse hoofdstad. Na een gezellige lunch brengen we een bezoek aan een van de belangrijkste en mooiste musea van Londen, de National Portrait Gallery. Hier staan we oog in oog met talrijke personages die we tijdens ons vierdaags verblijf zullen leren kennen.

Woensdag 17 april 2024
In de voormiddag wandelen we naar Kensal Green, een 72 hectare grote begraafplaats, die de laatste rustplaats is van talrijke prominenten. Denken we maar aan sir John Barbirolli, Isambard Kingdom Brunel, Wilki Collins, Anthony Trollope en John Waterhouse. Kensal Green is één van de Magnificent Seven. We vinden er diverse mausolea en architectonische hoogstandjes zoals een Grieks-Egyptische graftombe, een bijzondere sarcofaag in carraramarmer en een mooi barok monument met engelen. Na de middag genieten we van Little Venice, een charmante wijk verborgen tussen twee kanalen, Great Union Canal en Regent’s Canal. ‘Klein Venetië’ staat gekend voor haar kleurrijke woonboten, gezellige koffiehuizen en prachtige omgeving. Hier genieten we ook van de lunch.

Donderdag 18 april 2024
’s Morgens reizen we met de tube naar de groene en bijzonder gezellige wijk Highgate. We gaan er op zoek naar sporen van beroemdheden zoals Coleridge, Christina Georgina Rossetti, Charles Dickens, en zelfs Adolf Hitlers halfbroer. Met een gespecialiseerde gids bezoeken we de vermaarde begraafplaats Highgate Cemetery uit 1839. Hier rusten ondermeer Karl Marx, Michael Faraday, Douglas Adams, George Eliot, Jacob Bronowski, Sir Ralph Richardson en verschillende leden van de familie Rossetti. Highgate Cemetary is bekend om zijn rijkversierde graven gelegen in het groen en is eveneens één van de Magnificent Seven. We treffen er prachtige mausolea, kapellen en ook een ‘Egyptische laan’ (omdat men de Egyptische begraafcultuur hier imiteerde), gedomineerd door een grote cederboom. Na terugkeer in het centrum zetten we onze wandeling in de stad verder.

Vrijdag 19 april 2024
In de voormiddag wandelen we naar Brompton Cemetery, uiteraard ook één van die Magnificent Seven, daterend uit 1840 en sinds 1852 de eerste (en enigste) Londense begraafplaats die eigendom is van de Kroon. Deze pittoreske plaats, waar 200.000 mensen begraven liggen, bevindt zich in de wijk Chelsea in het centrum van Londen. De gotische architectuur van Brompton werd al in vele films gebruikt en is bijzonder herkenbaar. We ontdekken er merkwaardige grafmonumenten van ondermeer de beroemde Egyptoloog Joseph Bonomi, van Henri Cole, Constant Lambert, Frederick Leyland en Mrs. Pankhurst. Bijzonder is een monument bestaande uit 18 witte grafstenen die de rustplaats vormen van de slachtoffers van de Brigade of Guards tussen 1854 en 1899, met een elegant marmeren kruis dat waakt over de grafstenen. Na ons bezoek genieten we van wat vrije tijd, alvorens we terugreizen naar Brussel.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie