Tarieven:

 • 2.985,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

De zuidrand van de Alpen met de grote gletsjermeren van Lombardije en Piemonte behoort tot de oudste bestemmingen van het toerisme. En met recht! Zelden vallen natuur en cultuur zo perfect samen. De dichtheid van belangrijke monumenten is verbluffend, en vaak veredelen ze het omliggende landschap. 

Het fenomeen van de ’Sacri Monti’ werd in 2003 erkend als UNESCO Werelderfgoed. Hier gaan architectuur, sculptuur, schilderkunst, natuurgevoel en mystiek hand in hand. We bezoeken de mooiste van deze Heilige Bergen, maar versmaden ook de ‘wereldse’ barok- en landschapstuinen niet. We overnachten telkens in stadjes die hun middeleeuwse charme perfect wisten te bewaren.

Een droomreis.

Reisprogramma

Zondag 22 mei 2022
Van de luchthaven rijden we naar ons hotel in Como. Nadat we ingecheckt zijn, wandelen we door het stadje, dat schitterend gelegen is aan het gelijknamige meer. ’s Avonds genieten we van een gezamenlijk diner.

Maandag 23 mei 2022
Vandaag starten we met een aantal bezoeken in Como zelf. Op ons programma staan ondermeer de gotische kathedraal, de romaanse San Fedele en vooral de Sant’Abbondio, een van de belangrijkste romaanse kerken van Noord-Italië.
Het ‘Versailles van Milaan’, zo noemde Stendhal het stadje Varese. We bezoeken er de tuin van het 18de-eeuwse paleis van de familie Este. In het nabijgelegen dorp Bisuschio genieten we van de 16de-eeuwse Villa Cigogna Mozzoni, ook voorzien van een prachtig park. Na een vrije lunch in het centrum van Varese, klimmen we met de funicolare naar de berg boven het stadje. We ontdekken onze eerste Sacro Monte. Acht van deze verbluffende ensembles werden in 2003 opgenomen in de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. Elke Sacro Monte vormt een perfecte match tussen cultuur en natuur. Hier in Varese werden tussen 1605 en 1680 over een afstand van twee kilometer 14 kapellen opgericht waarin met verschillende kunsttechnieken de Rozenkrans-mysteriën werden uitgebeeld. ’s Avonds keren we terug naar Como.

Dinsdag 24 mei 2022
We starten de dag met een eerste stop bij de vroeg-romaanse kerk en doopkerk van Galliano, gesticht in 1007. De kerkmuren zijn bekleed met prachtige fresco’s.
We rijden verder naar het dorp Civate en beklimmen het laatste stuk van de de heuvel te voet tot het uitzonderlijke ensemble van San Pietro al Monte. De hoofdkerk San Pietro zou nog teruggaan tot de Langobardische periode. Het San Benedetto-heiligdom is een romaans pareltje uit de 11de eeuw. Het geheel is versierd met fresco’s en zeldzaam stucwerk. Vervolgens bereiken we langs het Meer van Lecco het door de goden gezegende dorp Bellagio, gelegen precies op het snijpunt van de twee armen van het door hoge bergen omringde Meer van Como. We bezoeken er de tuinen van de neoklassieke Villa Melzi.

Woensdag 25 mei 2022
In de mooie vallei van de Olona bezoeken we twee schilderachtige dorpjes, die ware openluchtmusea blijken te zijn: Castiglione Olona en Castelseprio. In het eerste bezitten zowel de hoofdkerk als het stadspaleis muurschilderingen uit de renaissance, waaruit grote aandacht voor het landschap spreekt. We houden ook halt in Torba, een kleine plek met een prachtig middeleeuws klooster voorzien van muurschilderingen en fresco’s. Na een gezamenlijke lunch bezoeken we het Rocca di Angera, een middeleeuws kasteel gelegen op een kalkstenen rots hoog boven het Lago Maggiore. Het was ooit in handen van de Visconti’s; vandaag is het eigendom van de familie Borromeo. Aan de overzijde van het meer, in Arona, staat het enorm grote, koperen standbeeld van Carlo Borromeo uit de 17de eeuw. De kardinaal, aartsbisschop van Milaan, was een van de helden van de contrareformatie, en werd reeds in 1610 heilig verklaard. De Sacro Monte die rond het beeld zou verrijzen, werd echter nooit voltooid. We rijden verder naar het mooi gelegen stadje Stresa, waar we de dag afsluiten met een vrij diner en een avondwandeling langs het meer.

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag brengen we de dag door op het meer. Net voor de kade van Stresa ligt de eilandengroep der Isole Borromee. Die bestaat uit drie eilanden, die we alle drie bezoeken. Op Isola Madre bezoeken we de beroemde botanische tuin in landschapsstijl, op Isola Bella het barokpaleis met de rijke kunstcollectie en de baroktuin. Op Isola dei Pescatori ligt een dorpje, uitermate geschikt voor de vrije lunch. Per boot varen we naar het op de tegenoverliggende oever gelegen stadje Verbania. Hier bezoeken we het park van de Villa Taranto, aangelegd een eeuw geleden door de Schotse eigenaar die het domein in 1939 aan de Italiaanse staat schonk. Het park bezit wereldfaam door de dahlia-collectie. ’s Avonds keren we terug naar Stresa en eindigen de dag met een vrij diner.

Vrijdag 27 mei 2022
We rijden naar het meer van Orta, het kleinste van de Piemontese Alpenmeren. Op een schiereiland bezoeken we onze tweede Sacro Monte, ditmaal gewijd aan Franciscus. In 20 kapellen werd vanaf 1590 het leven van de heilige uitgebeeld. We varen naar het eilandje San Giulio, een juweeltje van een dorp met een romaanse kerk en mooie paleizen. De vrije lunch is voorzien in Orta. Langs de voet van de Alpen bereiken we het stadje Biella. In de voorstad Candelo bezoeken we het ‘Ricetto’, een uniek middeleeuws ommuurd depot voor landbouwproducten. Biella zelf is een verrassend stadje met twee gezichten. Beneden in de vallei getuigen enkele imposante constructies van het industriële verleden, waar vooral textiel geproduceerd werd. De bovenstad (bereikbaar met tandradbaan) is een goed bewaard middeleeuws ensemble. We overnachten in Biella en sluiten de dag af met een vrij diner.

Zaterdag 28 mei 2022
In Oropa, op zo’n 15 kilometer van Biella, maar op 1180 meter hoogte, bezoeken we de derde Sacro Monte. Het zeer monumentale ensemble werd door de koninklijke familie van Savoie in de loop der eeuwen uitgebouwd als een nationaal heiligdom. Vervolgens nemen we de beroemde panoramische weg aangelegd door de textielmagnaat Ermenegildo Zegna. We lunchen samen in het eveneens panoramische Bielmonte. Nabij Trivero bezoeken we de vallei van de rhododendrons. Tenslotte arriveren we in het charmante bergstadje Varallo. We logeren er in het oude stijlvolle hotel Italia.

Zondag 29 mei 2022
We bezoeken Varallo, met onder andere verbluffende muurschilderingen van omstreeks 1520 in de San Gaudenziokerk. Maar Varallo bezit ook, hoog op een heuveltop gelegen (en gelukkig bereikbaar per kabelbaan), de oudste en mooiste Sacro Monte. In 45 kapellen verbeelden 140 beelden in terracotta en meer dan 500 geschilderde personages het leven en de Passie van Christus. Een plek van een zeldzame schoonheid. Er is tijd voor een vrije lunch in Varallo. Daarna keren we terug naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Tarieven:

 • 2.985,00 €

Voorschot

 • 1.100,00 €
 • Inclusief: internationale lijnvluchten, luchthaventaksen en security taks zoals gekend op 23/6/2021 , verblijf op basis van kamer met ontbijt in Hotel Borgo Antico***, Hotel Primavera***, Hotel Agorà Palace**** en Albergo Italia***, 1 gezamenlijke diner, 2 gezamelijke lunches, toegang tot de geprogrammeerde sites en musea, transfers per boot en bus, citytaksen, fooi chauffeur, gebruik van headsets, begeleiding door Stefan Van Camp, reisdocumentatie.

  Exclusief: dranken bij de gezamenlijke maaltijden, annuleringsverzekering, reis- en bijstandsverzekering, alle persoonlijke uitgaven.

Supplementen:

 • 350,00 € i
 • 119,40 € i
 • 179,10 € i
 • 133,40 € i
 • 200,10 € i

Vervoer

Vliegtuig

Internationale lijnvluchten (vluchturen onder voorbehoud):
Zondag 22/05 Brussel - Milaan Linate 16:10 - 17:40 uur
Zondag 29/05 Milaan Linate - Brussel 18:40 - 20:10 uur

Accommodatie

Hotel Borgo Antico*** (Como, 3n): www.borgoanticohotelcomo.it
Hotel Primavera*** (Stresa, 2n): www.stresahotels.net/en/hotels/hotel-primavera/
Hotel Agorà Palace**** (Biella, 1n): www.agorapalaceitalia.net
Albergo Italia*** (Varallo, 1n): www.albergoitalia.net

We verblijven in deze of gelijkwaardige hotels.

Reisdocumenten

Identiteitskaart

Bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19

Herstelcertificaat wanneer je van COVID-19 hersteld bent (11 tot 180 dagen na een positieve PCR-test)

Reisgids

De reisgids ontvang je bij vertrek.

Gezondheid

Voor een Amarantreis beschik je over een goede conditie. De dagprogramma's zijn vaak intensief en er wordt veel gestapt.

Verzekering

Je kan voor elke reis via De Buck Travel een verzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij VAB.

Er zijn twee opties voor tijdelijke verzekeringen: de annulatieverzekering of het vakantiepakket met bagage. Geef bij inschrijving aan voor welk type je kiest. Beide verzekeringen moeten afgesloten zijn binnen de 15 dagen na de boekingsdatum van de reis.

De annulatieverzekering bedraagt 4,25% van de totale reissom.
Het vakantiepakket met bagage bedraagt 6,25% van de totale reissom.

Kies je liever voor een jaarpolis waarbij al je reizen – zowel groeps- als privéreizen – gedekt zijn, kan je daarvoor meer informatie opvragen bij De Buck Travel (amarant@debuckagency.com)

 1. ANNULATIEVERZEKERING

= Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen
= 4,25% van de reissom

 • Voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

Voor een volledig overzicht: zie onze algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator, en dit ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren.

 1. VAKANTIEPAKKET MET BAGAGE

= Wereldwijde personenbijstand, bagageverzekering, annulatie- en reisonderbreking
= 6,25% van de reissom

2.1. Wereldwijde personenbijstand

 • Medische kosten tot € 1.000.000 terugbetaald
 • Na een ongeval in het buitenland: nazorg in België terugbetaald tot € 6.200
 • Repatriëring bij ziekte en lichamelijk ongeval (onbeperkt)
 • Dringende terugkeer bij ziekte, overlijden of ongeval van familie of schade aan het huis
 • Verlenging van verblijf als gevolg van medische redenen
 • Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Reisbijstand.

2.2. Bagageverzekering met verzekerde waarde tot € 1.250/persoon

 • De inhoud van je koffer is voor al je reizen van minstens één overnachting verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies door de transportmaatschappij.
 • VAB komt bovendien tussen in de kosten om de eerste noodzakelijke voorwerpen terug aan te kopen.
 • Voor de VAB-Bagageverzekering moet de verzekerde alle nodige maatregelen nemen om zijn bagage te beschermen. Dit houdt onder meer in dat je waardevolle voorwerpen niet onbeheerd achterlaat. Ook opzettelijk toegebrachte schade of schade door slijtage valt niet onder de waarborgen.

2.3. Annulatie en reisonderbreking (max. € 20.000/persoon)

 • Verzekering tegen annulatie, wijziging of onderbreking van reizen voor elke reis, wereldwijd en in België, vanaf één overnachting
 • Tot € 20.000 per verzekerde
 • Terugbetaling resterende vakantiedagen bij vroegtijdig stopzetten van reis door ziekte, ongeval of repatriëring

➢            Voor een volledig overzicht: zie de algemene voorwaarden VAB-Annulatieverzekering

Opgelet: wanneer je je reis moet annuleren, moet je dit zo snel mogelijk laten weten aan je reisorganisator (ten laatste binnen de 48 uur na de gebeurtenis waarvoor je moet annuleren).

VAB Annulatieverzekering – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

VAB Vakantiepakket – tijdelijke polis – algemene voorwaarden

Hoe inschrijven?

Inschrijven of meer informatie opvragen voor een Amarantreis is erg eenvoudig en kan via de website, telefonisch, per e-mail of per post.

 • Via amarant.be/reizen
  Hier staat een overzicht van al onze reizen met het reisprogramma en de praktische informatie. Via het elektronisch inschrijfformulier kan je online inschrijven. Dit formulier wordt rechtstreeks naar de afdeling reizen van Amarant verzonden. Je krijgt een bevestiging van ontvangst.
 • Via ons nummer 09 269 17 40
  Je kan Amarant bereiken van maandag tot vrijdag van 10 tot 12u30 voor meer informatie of om je in te schrijven.
 • Via e-mail: francisca@amarant.be
  Je kan ons een e-mail sturen voor meer informatie of om je in te schrijven. Je krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 • Per post
  Heb je geen internet, dan bezorgen we je graag alle informatie per post. Wens je op die manier ook in te schrijven, is dat geen enkel probleem.
  Ons adres: Amarant vzw (afdeling reizen), Zebrastraat 30-001, 9000 Gent.

Na je inschrijving stuurt De Buck Travel je een bestelbon in twee exemplaren. Je stuurt één exemplaar gedateerd en ondertekend terug en betaalt het voorschot op rekening BE33 4457 6054 6146 van De Buck Travel nv.
Let op: pas dan ben je definitief ingeschreven.

Zes weken voor afreis ontvang je van De Buck Travel de saldofactuur, die ten laatste één maand voor afreis vereffend dient te worden.

Heb je vragen over je bestelbon, je saldofactuur of je verzekering? Neem dan contact op met De Buck Travel, Steenweg 233, 9810 Nazareth, telefonisch via 09 385 46 46 of per mail via amarant@debuckagency.com.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie