Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52179402549_c5a4e248e9_o

De geschiedenis is bevolkt met vrouwen die een machtige positie bekleedden in hun tijd. Niet altijd echter is het beeld dat ons doorheen de tijden bereikt heeft even positief. Ofwel werd hen eerzucht en machtswellust aangerekend, ofwel werden ze afgedaan als zachte, sensuele en eerder leeghoofdige wezens.

Meer dan een halve eeuw lang was Livia Drusilla de meest zichtbare en machtige vrouw in Rome. Haar bekendheid en gezag waren niet te danken aan haar rijkdom of patricische afkomst, hoewel zij beide bezat, maar veeleer aan het feit dat zij het geluk had te trouwen met de man die de eerste keizer van Rome werd, Augustus, en de moeder was van zijn opvolger, Tiberius. In deze lezing laat Sophie Dralans je kennis maken met de eerste ‘First Lady’ van Rome!

Deze lezing maakte deel uit van de reeks 'Vrouwen en Macht' waarin we zes markante vrouwen uit verschillende tijdsperken, een open platform gaven. We toonden hen als diplomates, krijgers, staatsvrouwen, minnaressen, moeders en bovenal kinderen van hun tijd. In de marge kreeg je ook de verhalen van passie, bloed en intriges. Passeerden de revue: Hatsjepsoet, Helena van Troje, Catharina de Grote, Livia, Maria van Hongarije en Madame de Pompadour.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Het kan zijn dat sommige online lessen worden opgenomen – dit gebeurt in overleg met de docent – waarna je de sessies gedurende een bepaalde periode kan herbekijken op ons digitaal leerplatform. Je deelname wordt als goedkeuring gezien voor deze opname. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Een enthousiaste en inspirerende docente die erg veel weet en antwoord heeft op alle gestelde vragen.
Héél informatieve en interessante cursus.
Door haar kennis en enthousiasme was het enorm boeiend.
Deskundig en ontspannen neemt ze iedereen mee."
– Annie Claes (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie