Tarieven:

  • 29,00 €
  • 14,50 €
  • 26,00 €

Waar is Buckminster Fuller (1895-1983) op het moment dat we hem nodig hebben? Is er nu ergens nog een Buckminster Fuller? Ook al was hij relevant in de vroege jaren 1960, vandaag kunnen we niet heen rond de ideeën en gedachten van deze filosoof- wetenschapper- architect- kunstenaar en profeet.

Profetische quotes als ‘Spaceship Earth’, ‘TrimTab’, 'War is Obsolete’, … hebben al lang hun gelijk gehaald en zijn een halve eeuw later spijtig genoeg prangender dan ooit. Het ontbrak Fuller niet aan overtuigingskracht op zijn talrijke eindeloze lezingen over de hele wereldbol, maar de wereld was niet klaar voor Fuller. Waarom hebben we niet méér geluisterd naar iemand die duurzaamheid en het ‘cradle to cradle’–principe van de daken riep?

Met de hulp van Fuller kijken we in deze cursus met een brede blik naar ecologie, circulariteit en integriteit . ‘Integrity is the essence of everything successful.’

Het leidt ons vanzelfsprekend naar architecturale paden, maar evengoed zijn er wetenschappelijke, filosofische en kunstzinnige zijwegen waarlangs een divers gezelschap van Luc Deleu, Norman Foster, Isamu Noguchi, Tom Barman, Ruth Asawa en vele anderen de revue zullen passeren.

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

 

Locatie / datum & uur

Online / Online / Live-sessie
  • wo, 08/12/2021: 19:30 - 22:00
  • wo, 15/12/2021: 19:30 - 22:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie