Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
Leni Riefenstahl bei Dreharbeiten
51609500652_99c942cc8a_o

De geschiedenis is bevolkt met vrouwen die een machtige positie bekleedden in hun tijd. Niet altijd echter is het beeld dat ons doorheen de tijden bereikt heeft even positief. Ofwel werd hen eerzucht en machtswellust aangerekend, ofwel werden ze afgedaan als zachte, sensuele en eerder leeghoofdige wezens.

De Duitse cineaste en fotografe Leni Riefenstahl is zonder twijfel de meest omstreden kunstenaar die Duitsland heeft voorgebracht en één van de meest controversiële vrouwen van de twintigste eeuw. Hitler had grote bewondering voor haar talent en zag haar als uiterst geschikt om een positief beeld van het Derde Rijk te brengen. Zelf wilde ze vooral artistieke films maken maar uiterst ambitieus en belust op macht, ging ze op zijn voorstel in.

Deze lezing maakt deel uit van de reeks 'Vrouwen en Macht' waarin we zeven markante vrouwen, uit verschillende tijdsperken, een open platform geven. We tonen hen als diplomates, krijgers, staatsvrouwen, minnaressen, moeders en bovenal kinderen van hun tijd. In de marge krijgt u ook de verhalen van passie, bloed en intriges. Passeren de revue: Cleopatra, Margaretha van Oostenrijk, Leni Riefenstahl, Lagertha en Boudicca, koningin Victoria en Marie Antoinette. Je kan apart inschrijven voor deze lezing, of inschrijven voor de volledige reeks aan voordeeltarief.

Dit is een online lezing via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen (kijk zeker in je spamfolder mocht je die niet ontvangen!). Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

Jullie ervaringen
"Kundigheid en enthousiaste lesgever, interessante onderwerpen, bezorgen je bijna een instant verslaving aan meer van dat."
– Catherine PARDON (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie