Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
46610211732_16e20aea8d_o

Amarant organiseert een weekendje weg in het teken van het oude Egypte. Onze Noorderburen organiseren twee erg boeiende tentoonstellingen die we niet willen missen.

‘Goden van Egypte’ in het Rijksmuseum van Leiden is ontstaan in samenwerking met het vermaarde Egyptische museum van Turijn. Het toont topstukken uit verzamelingen van het British Museum, het Weense Kunsthistorisches Museum, het Louvre en uiteraard ook de collecties van Leiden en Turijn zelf. Dit is de grootste tentoonstelling ooit gewijd aan de Oudegyptische godenwereld.

In ‘Nubië, land van de zwarte farao’s’ in het Drents Museum van Assen zijn er niet minder dan 300 stukken uit het befaamde Museum of Fine Arts van Boston te zien. De tentoonstelling is een unieke kans om topstukken uit deze verzameling in Europa te kunnen bewonderen. De periode 750 – 664 v. Chr. staat hier centraal, toen er werkelijk ‘zwarte’ farao’s over Egypte regeerden.

Reisprogramma
Zaterdag 16 maart 2019
Na een vrije lunch bezoeken we in de namiddag 'Goden van Egypte' in Leiden. Deze tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden toont imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en kleurrijk beschilderde mummiekisten. De fascinerende Egyptische godenwereld komt hier tot leven! In de vroege avond rijden we door naar Assen, waar we samen dineren en overnachten.

Zondag 17 maart 2019
We genieten van het gezellige stadje Assen en bezoeken er 'Nubië, land van de zwarte farao's'. De tentoongestelde objecten in het Drents Museum zijn nog maar nauwelijks te zien geweest in Europa en tonen de macht van koningen en farao's ten zuiden van Egypte. We krijgen er een mooi beeld van de rijke cultuur in het Nijlgebied van het huidige Soedan
Rond 17u vertrekken we terug richting België.
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie