Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53318388288_1f08d93d8b_o-1

WAT? Korte inleiding door Jan Verheyen, waarna het boek in groep besproken wordt.

VOOR WIE: Iedereen die het boek gelezen heeft, vast is komen te zitten of er nog moet aan beginnen!

Alkibiades, een meesterwerk en magnum opus van de bekende Nederlandse romancier, dichter en classicus Ilja Leonard Pfeijffer. Deze minutieus navertelde biografie van dé kameleon uit de Griekse geschiedenis: de knappe, getalenteerde, kansrijke en fascinerende Atheense politicus Alkibiades neemt je mee naar de gouden eeuw van Athene en de Peloponnesische oorlog. Het is een rijke historische roman vol verwijzingen naar talloze bekende figuren uit de geschiedenis van die periode, waarbij je prachtige beschrijvingen leest van het leven in het democratische Athene, het militaristische Sparta en het wellustig rijke Ionië.

Dit meesterwerk is een aanrader voor iedereen met interesse in de Griekse beschaving en voldoende doorzettingsvermogen om de bijna 800 pagina’s te doorworstelen!

Tip: ben je ingeschreven voor één van de leesgroepen van Amarant in NTGent, dan krijg je korting op volgende voorstellingen:

Medea’s kinderen: avant-première op 10/04: 1 ticket aan 5 euro.

Klytaimnestra op 26/04 of op 27/04: korting van 3 euro op rang 1: 1 ticket aan 25 euro.

Women in Troy op 24/05: korting van 3 euro op rang 1: 1 ticket aan 23 euro.

Interesse? Stuur dan na je inschrijving een mailtje naar dirk.crommelinck@ntgent.be om je ticket te boeken. Je mag meerdere voorstellingen boeken, maar de korting geldt steeds voor 1 ticket per voorstelling)

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie