Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
51143913091_6811cdbb79_o

Wie was Picasso?

Zonder twijfel is Pablo Picasso een van de bekendste, meest fotogenieke en notoire kunstenaars. Decennia lang was zijn naam synoniem voor moderniteit en avant-garde. Nochtans was Picasso als Modernist opvallend conservatief. Nooit maakte hij abstracte of conceptuele kunst en terwijl generaties jongere kunstenaars met verf gingen gooien, banale voorwerpen gingen uitstallen en moeilijke traktaten gingen neerpennen, bleef Picasso in wezen een tekenaar; trouw aan potlood en papier. 

Hij was ook een zeer productief kunstenaar. Maar liefst vier aparte musea wist men met zijn werk te vullen: in Barcelona, Malaga, Parijs en Antibes. Samen vertellen zij het intrigerende verhaal van deze meester-tekenaar.

Op Zoek naar Picasso is opgevat als een uitvoerig bezoek aan deze vier musea om het verhaal van, over en achter de kunstenaar te vertellen.

Past het uur niet? Je kan deze cursus ook overdag volgen!

Tip: Fabienne De Meulemeester belicht een aantal kunstenaarsmusea ter ere van Käthe Kollwitz en Camille Claudel

 

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

 

Jullie ervaringen
"Bij David Vergauwen hangt iedereen aan zijn lippen !"
– Inge Van Biervliet (Deelnemer)
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie