Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52197972129_0524c867a6_o

Laat je verrassen door de expo 'Waiting for golden hour' van Kaat Van Doren in privé-museum Muze’um L in Roeselare.

De doordachte architectuur maakt van Muze’um L een gigantische sculptuur door licht en schaduw te werpen op het ritme van de zon en vormt de ideale context voor een tentoonstelling met als leidraad haar artist book Waiting For: GOLDEN HOUR. Met zonlicht als primair materiaal, van donker naar licht, van zwart naar wit, van bitumen naar zon, van Miroir Noir naar Golden Hour. En ook weer terug. Als een cyclus van constante verandering, vergankelijkheid, ongrijpbaarheid en hoop. Een ode aan de feitelijkheid van onzekerheid, en aan de voorwaardelijke wilskracht van de natuur.

"Van Dorens in situ installatie Golden Hour is een soort post-romantische, sublieme maar kritische, beleving van de zon als natuurkracht. Het werk heeft de mogelijkheid een nieuwe connectie van de mens met de natuur te suggereren, maar werpt ook ecologische en existentiële vragen op."

uit: Beheydt, T. (2021). Zonlicht als primair materiaal in het oeuvre van Kaat Van Doren. In K. V. Doren, Waiting For: Golden Hour. Belgie: Stockmans Art Books.

 

We nodigen je uit voor een performance en rondleiding door de kunstenares.

Om 13u 48’44" maken we ons klaar voor een performance van de zon. Samen wachten we in spanning af tot de zon in haar zenith staat en in dialoog met de architectuur haar lichtlijn projecteert. Een unieke beleving van de ‘noen’ of ware middag! Vervolgens leidt de kunstenares ons rond doorheen haar expo waarbij ze vertelt over haar inspiratie en aspiraties en graag ingaat op vragen. We sluiten af met een glaasje.

Kortom, een ideale zomerse zondag!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie