Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
53182220159_bcc14bcd67_o
Le Voyage à Nantes 2023
Le Voyage à Nantes 2023

Vier maal per jaar zetten we een kunstenaar in de kijker, om zijn of haar creativiteit en talent met ons te delen. Kunstenares Maen Florin bijt de spits af.

De beelden van Maen Florin maken het ongrijpbare zichtbaar. Wat diep in ons zit en onzichtbaar is, maakt ze tot tastbare, herkenbare materie. Haar beelden kan je letterlijk en figuurlijk voelen. Ze zijn bevreemdend en nodigen de kijker uit om ze te plaatsen in een imaginair verhaal.

Waar Maen Florin de innerlijke wereld van haar figuren aanvankelijk vertaalde in expressieve en kleurrijke vormen, maken haar uitbundige sculpturen nu plaats voor meer verstilde beelden. Verschijningen als het ware, in zichzelf gekeerd. Ze lijken aan te sluiten bij de traditie van het ‘Unheimliche’ en duiken op als getuigen van wat aanwezig, maar verborgen is.

De laatste jaren maakt ze steeds meer koppen in keramiek, groter dan levensecht, rechtstreeks in de klei vormgegeven en met glazuur beschilderd. De hoofden zijn geen portretten, maar eerder archetypes. Ze herinneren aan de kunstgeschiedenis en bevragen zowel de toeschouwer als de wereld waarin die leeft.

Gastheer en moderator is Daan Rau. Vaste ingrediënten op deze zondagochtenden: een drankje, een babbel en kunst!

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie