Blijf op de hoogte
Inschrijven is niet meer mogelijk.
52537608636_f48f207761_o
52543468422_0ab8969c66_o
52538082545_a456192935_o

In de bijzondere vijftiende-eeuwse Jeruzalemkapel en in de Pieterszalen van het Adornesdomein in Brugge komen de figuratieve olieverfschilderijen van Hans Vandekerckhove uitstekend tot hun recht. De kunstenaar neemt ons mee doorheen zijn expo ‘An invitation to eternity’ en gunt ons zo een unieke inkijk in zijn oeuvre!

Enerzijds werd Hans Vandekerckhove voor deze tentoonstelling geïntrigeerd door de raadselachtige titel van het bekende werk van Gauguin: Waar komen wij vandaan, wie zijn wij, waar gaan wij naartoe? Hij las daarin een subtiele uitnodiging om na te denken over onze verbondenheid met onszelf, het verleden, de natuur, het erfgoed. Anderzijds verraden de schilderijen zijn fascinatie voor de technische virtuositeit en het gevoel voor detail in het werk van Jan van Eyck. Het leidt tot geschilderde taferelen, die heel realistisch aanvoelen maar tegelijkertijd ook magisch, betoverd door de penseelstreek en de kleur.

Na de rondleiding kan je met je inkomticket individueel het domein verder exploreren: het Adornesmuseum, ondergebracht in de voormalige godshuisjes, de Jeruzalemkapel, de Scottish Lounge en de bookshop.

Het inkomticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs. Het kan ter plaatse aan de balie aangekocht worden. Inkom is gratis met Museumpass.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie