Tarieven:

  • 29,00 €
  • 26,00 €
  • 14,50 €

In 2025 is het zowat 200 geleden sinds de trein voor het eerst op een regelmatige basis mensen vervoerde. Reden genoeg voor Europalia om dit jaar niet één specifiek land als vertrekpunt te nemen, maar om met het thema ‘Trains and tracks’ te werken rond de uitvinding die heel wat landen verbond.

Dat in deze twee eeuwen de trein een enorme impact op miljoenen levens heeft gehad, zal wellicht geen overdrijving zijn. Ook in de wereld van de kunsten kwam de trein binnengereden. Het stalen paard zorgde zowel voor snel vervoer van kunstenaars en kunst, als voor een hele reeks van nieuwe thema’s en infrastructuur

In deze dagcursus gaan we op zoek naar de trein in zowel de beeldende kunst, architectuur, muziek als literatuur. Gebruik makend van een zijspoor, ontdekken wij ook de invloed van de spoorwegen op allerlei andere domeinen zoals de geologie, de godsdienst en zelfs de wereld van de misdaad! Naast bekende namen, zoals Turner, Monet, Berlioz en Rossini, maken ook een aantal minder bekende treinreizigers hun opwachting.

Hou je klaar voor deze rollercoaster!

In samenwerking met Europalia Arts Festival

Dit is een online cursus via het programma Zoom. Je kan die dus volgen van bij je thuis, veilig en corona-proof! Enkele dagen op voorhand krijg je via mail de link toegestuurd om deel te nemen aan de lessen. Bestaat je cursus uit meerdere lessen, dan gebruik je steeds dezelfde link. Hou deze dus goed bij. Nog niet vertrouwd met Zoom? Dan kan je hier het stappenplan bekijken!

 

Locatie / datum & uur

Online / Online / Live-sessie
  • do, 09/12/2021: 19:30 - 22:00
  • do, 16/12/2021: 19:30 - 22:00
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie