Tarieven:

  • 29,00 €
  • 26,00 €
  • 14,50 €

In 2025 is het zowat 200 geleden sinds de trein voor het eerst op een regelmatige basis mensen vervoerde. Reden genoeg voor Europalia om dit jaar niet één specifiek land als vertrekpunt te nemen, maar om met het thema ‘Trains and tracks’ te werken rond de uitvinding die heel wat landen verbond.

Dat in deze twee eeuwen de trein een enorme impact op miljoenen levens heeft gehad, zal wellicht geen overdrijving zijn. Ook in de wereld van de kunsten kwam de trein binnengereden. Het stalen paard zorgde zowel voor snel vervoer van kunstenaars en kunst, als voor een hele reeks van nieuwe thema’s en infrastructuur

In deze dagcursus gaan we op zoek naar de trein in zowel de beeldende kunst, architectuur, muziek als literatuur. Gebruik makend van een zijspoor, ontdekken wij ook de invloed van de spoorwegen op allerlei andere domeinen zoals de geologie, de godsdienst en zelfs de wereld van de misdaad! Naast bekende namen, zoals Turner, Monet, Berlioz en Rossini, maken ook een aantal minder bekende treinreizigers hun opwachting.

Hou je klaar voor deze rollercoaster!

In samenwerking met Europalia Arts Festival

Locatie / datum & uur

Brussel / Koninklijke Musea voor Schone Kunsten / Regentschapsstraat 3
  • vr, 17/12/2021: 10:30 - 13:00
  • vr, 17/12/2021: 14:00 - 16:30
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie