Tarieven:

  • 26,00 €
  • 23,00 €
  • 20,00 €
Inschrijven is niet meer mogelijk.

In het nieuwe collectiepaviljoen (her)ontdek je verborgen stukken uit de verzameling van het Middelheimmuseum. Het afgesloten depotgebouw van Stéphane Beel werd verbouwd tot een publieksruimte die de relatie tussen kunst, architectuur en natuur versterkt. Samen met gids Els Autrique maakt je kennis met kunstwerken uit de collectie van het museum die minder geschikt zijn voor presentatie in het park. Zo ontdek je een nog grotere variëteit van materialen, afmetingen, kunstvormen en stijlen. Bovendien krijg je inzicht in de problematiek van het bewaren, een hoofdopdracht van elk museum.

Op wandelafstand bevindt zich Campus Middelheim. Het is een van de vier campussen waar de Universiteit Antwerpen haar kunstverzameling permanent toont. Laat je verrassen door het heel diverse aanbod aan schilderijen, grafiek en sculpturen van hoofdzakelijk Belgische kunstenaars. Bijzonder is het monumentale werk “zoek de zeven”, een in steen gegoten gedicht van Hugo Claus. Een raadsel, dat we ter plaatse proberen op te lossen! Onze gids op de campus is de heer Ernest Van Buynder, erevoorzitter van de Commissie Kunst op de Campus, die het artistieke landschap door en door kent.

Je volgt het volledige programma. Vrije lunch tijdens de middag. Je kan je picnic meebrengen, of lunchen in Museumcafé MIKA of bij Melkerij Nachtegalenpark in de buurt. 

Locatie / datum & uur

Antwerpen / Middelheimmuseum / Middelheimlaan 61
  • vr, 24/04/2020: 10:30 - 16:15
Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie