Blijf op de hoogte
53571241865_9a8630a9d1_o-1

Met Amarant zetten we dit jaar onze schouders mee onder de Dag van de Filosofie. Die vindt plaats op 27 april in de Gentse Bijloke. Geïnspireerd door het jaarthema ‘chaos’ wordt een gevarieerd programma opgezet. Van debatten en workhops tot live poezie, je vindt het er allemaal! Voor ieder wat wils dus, of je nu een nieuwsgierige leek bent of gepokt en gemazeld in het werk van grote denkers.

Een extra goede reden om te komen is deze activiteit, over kunst en democratie. Want democratie, wat is dat eigenlijk? Iedere zoveel jaar een bolletje kleuren om je akkoord te verklaren met een volledig partijprogramma? En zeker niet buiten het bolletje kleuren, want dan is je stem ongeldig.

Maar kunnen we wel spreken van democratie wanneer niemand buiten de lijntjes mag kleuren? Is één rood kleurpotlood voldoende om de samenleving vorm te geven? Tijdens deze activiteit buigt Haider Al Timimi, directeur van het Kortrijkse Theater Antigone, zich over die vragen. Onder leiding van moderator Michaël Van Remoortere gaat hij in gesprek met het publiek. Samen onderzoeken we dan het belang van een kunstensector die de boel op stelten weet te zetten en in die chaos ruimte creëert voor nuance, voor wat niet binnen de lijntjes past. De eenzijdigheid van het rode kleurpotlood vervangen we door het bonte palet van beeldend kunstenaar Zahra Eljadid. Zij maakt tijdens het verloop van dit gebeuren een illustratie geïnspireerd door de dialoog tussen Al Timimi en het publiek.

Schrijf je dus zeker in voor de de Dag van de Filosofie en kom luisteren, meedenken én spreken. Want jouw mening telt.

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan. Gaat u akkoord? Meer informatie